1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 180 KİŞİ KKTC’Yİ TEMSİL EDECEK
180 KİŞİ KKTC’Yİ TEMSİL EDECEK

180 KİŞİ KKTC’Yİ TEMSİL EDECEK

180 KİŞİ KKTC’Yİ TEMSİL EDECEK

A+A-

180 KONTENJAN İÇİN 580 BAŞVURU YAPILDI…

GENCAY EROĞLU: “SARIKAMIŞ’A GİDECEK OLAN 180 KİŞİLİK KAFİLE, 18-40 YAŞ ARASI DAHA ÖNCE GENÇLİK DAİRESİ İLE HİÇ YURTDIŞI AKTİVİTESİNE KATILMAYANLAR ARASINDAN SEÇİLEREK OLUŞTURULDU”

Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü programında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’yi temsil edecek 180 kişinin belirlendiği bildirili.

Gençlik Dairesi Basın Bürosu imasıyla bugün yapılan açıklamaya göre, KKTC, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, TC-KKTC Gençlik Değişim Programı çerçevesinde temsil edilecek.

Açıklamada, Sarıkamış Harekâtında soğuktan donarak şehit olan binlerce askerin anılacağı; katılımcılara Sarıkamış olayları hakkında bilgi verilecek olan yürüyüş programı için Gençlik Dairesi Müdürlüğüne 580 müracaat yapıldığı kaydedildi.

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, 5 Ocak 2014 de Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne Türkiye’den 5 bin; KKTC’den 180 kişinin katılacağını belirtti.

Gencay Eroğlu, “TC Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yapılan etkinlikte 180 olarak belirlenen kontenjan için 580 müracaat alınması daire olarak bizleri onurlandırıp mutlu etmiştir” diyerek, “Sarıkamış’a gidecek olan 180 kişilik kafile, 18-40 yaş arası daha önce Gençlik Dairesi ile hiç yurtdışı aktivitesine katılmayanlar arasından seçilerek oluşturulmuştur” ifadesini kullandı.

Eroğlu, “Adil davranmaya özen göstermiş olmamıza rağmen 400 civarında kişiye de olumlu yanıt verememenin üzüntüsünü yaşamaktayız” diyerek sürdürdüğü açıklamasında şöyle dedi:

“Müracaat eden herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür eder bundan sonraki aktivitelerimizde buluşmayı dilerim.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.