1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 19 EYLÜL KKTC İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN
19 EYLÜL KKTC İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

19 EYLÜL KKTC İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

Bazı vatandaşlar mağdur olabilir ancak anlayış bekleniyor...

A+A-

 

KUZEY VE GÜNEY KIBRIS’I BİRBİRİNE BAĞLAYAN RALLİ PARKURU 2.9’U KUZEYDE 2.9 KİLOMETRESİ GÜNEYDE TOPLAM 5.8 KM OLARAK PLANLANDI

BAŞBAKAN YARDIMCISI SERDAR DENKTAŞ, PARKURDA İNCELEMELERDE BULUNDU

DENKTAŞ: "ORGANİZASYON KKTC İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

DENKTAŞ, TRAFİK RAHATLIĞI AÇISINDAN RALLİNİN GEÇTİĞİ GÜZERGAHTAKİ OKULLARIN O GÜN TATİL OLMASINI BAKANLAR KURULUNA GÖTÜRECEĞİNİ AÇIKLADI

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağı 19 Eylül’de yapılacak.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, rallinin koşulacağı parkurda incelemelerde bulundu.

İnceleme sırasında Denktaş’a, Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erdura, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu Ralli Komitesi Başkanı ve Organizasyon Kuzey Kıbrıs Koordinatörü Tigin Kişmir eşlik etti.

Denktaş inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Karayolları Dairesi’nin iyi bir iş çıkardığını ve Otomobil Kurumu'yla istişare içinde Bakanlığın da konuya yardımcı olduğunu söyledi.

Kuzey ve Güney Kıbrıs’ı kapsayacak parkur dolayısıyla Lefkoşa’da bazı bölgelerde yaşayan ve iş yapan vatandaşların mağdur olabileceğini fakat bunun anlayışla karşılanmasını beklediklerini dile getiren Denktaş, organizasyonun KKTC devleti, ülke gençleri ve sporcuları için önemli ve gerekli olduğunu vurguladı.

Trafik rahatlığı açısından Lefkoşa’da rallinin geçeceği güzergâh üzerindeki okulların o gün için tatil olmasını Bakanlar Kurulu’na götüreceklerini de söyleyen Denktaş, ralli dolayısıyla oluşabilecek sıkıntıları halkın anlayışla karşılayacağını umduklarını kaydetti.

Kurumun organizasyona dört elle sarıldığını belirten Denktaş, başta Karayolları Dairesi olmak üzere çalışmalara katkı koyan kesimlere teşekkür etti ve parkurun yapısından dolayı ralliyi KKTC’den takip edeceklerin sürüş teknikleri açısından güzel manevralar izleyeceğini söyledi.

Denktaş bu tür etkinliklerin, ülkede artarak devam etmesini de diledi.

KİŞMİR

Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu Ralli Komitesi Başkanı Tigin Kişmir de parkurun Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta toplamda 5.8 (2.9 + 2.9) km’lik mesafeyi kapsadığını söyleyerek, Kuzey’deki parkurun görsellik açısından daha iyi olacağını Güney’deki bölümün ise daha fazla hız tutkunlarını memnun edeceğini söyledi.

Kişmir dünyaca ünlü pilotların katılacağı yarışta, Kuzey Kıbrıs’ın bu pilotlar açısından unutulmaz olmasını hedeflediklerini kaydederek, ralliyi 50 bin kişinin takip etmesinin beklendiğini ifade etti.

Organizasyonun en iyi şekilde izlenmesi ve ralli sonrası rahat şekilde bölgeden ayrılmanın sağlanabilmesi için tüm tedbirlerin alınacağını kaydeden Kişmir, Başbakan Yardımcılığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Karayolları Dairesi ve LTB’ye teşekkür etti.

Sporun yanında dünyaya mesaj verileceğini ifade eden ve “Bu bizim için bir ralliden daha fazlası” diyen Kişmir, parkur hakkında bilgiler de verdiği konuşmasında, rallinin izlenebileceği en heyecanlı yerin Taksim Sahası’nın içi olacağını, Yiğitler ve Çetinkaya burcuna kadar güzel seyir noktaları olduğunu, ayrıca Cumhuriyet Meclisi ve Cadı Bar’ın önüne tribün yerleştirilmesini planladıklarını ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.