1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 19 MAYIS TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
19 MAYIS TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

19 MAYIS TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KKTC’DE DE TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

A+A-

BAŞKENT LEFKOŞA VE İLÇELERLE BAZI YERLEŞİM BİRİMLERİNDE YAPILACAK TÖRENLERDE ÖĞRENCİLER GÖSTERİLER SUNACAK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’yle birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Bu yıl 94. yıldönümü kutlanacak Bayram nedeniyle, başkent Lefkoşa yanında tüm ilçelerde etkinlikler yapılacak.

19 Mayıs’ta kutlama etkinlikleri, sabah saat 07.50’de, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın BRT’de yapacağı konuşmayla başlayacak.

LEFKOŞA

Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.00’de, Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Çelenk konulmasıyla başlayacak tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın GKK’ya bağlı subay tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla sürecek. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erecek

Lefkoşa’daki ikinci tören saat 09.00’da, Atatürk Stadyumu’nda yapılacak. Bayram kutlamasıyla başlayacak tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam edecek.

Anıtkabir’den getirilen toprağın Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça tarafından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na takdiminin ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılıp, şiirler okunacak.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın konuşma yapacağı tören, resmi geçit, gösteriler ve 19 Mayıs Maratonu ile sona erecek.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa’da Zafer Anıtı’nda saat 17.00’de çelenk sunma töreninin ardından, saat 17.30’da da Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda tören yapılacak.

GİRNE

Girne’de Atatürk Anıtı’nda saat 08.20’de çelenk sunma töreninde bir öğrenci de şiir okuyacak. Ardından 20 Temmuz Stadyumu’nda 09.15’te gösterilerin ve konuşmaların yapılacağı, şiirlerin okunacağı tören başlayacak.

GÜZELYURT

Güzelyurt’ta, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’nda 08.30’da başlayacak çelenk koyma töreninin ardından, saat 09.00’da da Güzelyurt Kapalı Spor Salonu’nda okulların gösteri programı başlayacak.

İSKELE

İskele’deki ilk tören 08.45’te Atatürk Anıtı’nda yer alacak. Ardından saat 10.00’da Cumhuriyet Stadyumu’nda öğrencilerin gösterilerinin yer alacağı, konuşmaların yapılacağı, şiirlerin okunacağı tören başlayacak.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.