1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 19 TEMMUZ DAVASI SONUÇLANDI
19 TEMMUZ DAVASI  SONUÇLANDI

19 TEMMUZ DAVASI SONUÇLANDI

19 Temmuz davası sonuçlandı

A+A-

Eski KTHY binası önünde dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 19 Temmuz 2011 tarihinde açılan pankart sonucundaeylemciler ve polis arasında yaşanan arbede olaylarıyla ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen dava dün karara bağlandı.

Abbas ELMAS

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıç Hale Ahmet Raşit’in baktığı davada yargılanan Şevki Yoldaş, Salih Batak, KTAMS üyesi Bülent Kurt, Barikat’tan Ahmet Cenkler, Baraka Aktivisti Mustafa Keleşzade ve YKP yürütme kurulu üyesi Nevzat Hami hakkında getirilen tüm davalardan beraat etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıçı Hale Ahmet Raşit’in dün kararı açıkladığı davada, pankart açan 6 sanık ve avukatları Öncel Polili hazır bulundu. Yargıç Hale Ahmet Raşit, 6 sanığın “polisi darp ve görevinden men” suçlaması ile yargılandıklarını hatırlattı. Yargıç Raşit,sanıkların aleyhlerine getirilen suçlamalarla ilgili iddia makamının mahkemeye yeterli şahadet sunulmadığı gerekçesiyle tüm suçlardan beraat ettiklerini açıkladı.

7 tanık dinletildi

Yargıç Hale Ahmet Raşit 19 Temmuz 2011’de dönemin TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemize gelişini protesto etmek için KTHY binası önünde 19 Temmuz 2011 tarihinde toplanan eylemcilere şiddet uygulanarak 6 sanığın gözaltına alındığını anlattı.

Yargıç, olayların çıkmasının ardından eylemcilere yönelik “polisi darp ve görevinden men” suçlaması getirildiğini, yaklaşık 3 yıldır süren davada sanıkların aleyhlerine getirilen suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, suçlamalarla ilgili iddia makamının mahkemede 7 tanık dinlettiğini hatırlattı.

"Devlet gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür"

Üç yıldır sürmekte olan süreçle ilgili yaşanan olayları hatırlatan Yargıç Hale Ahmet Raşit, sanıkların polisin KTHY önünde meydana gelen olaylarda insan haklarına uygun hareket etmediğini ve olaylarla ilgili hiç bir görüntünün emare olarak alınıp incelenmediğini söyledi. Yargıç göstericilerin "sulh ve sukutu" bozmayacak şekilde hareket ettikleri sürede devletin bir tek gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğunu hatırlattı.

Bütün davalardan beraat

Kararı okuyan Yargıç Hale Ahmet Raşit sanıkların neye göre tutuklanıp dava okunduğunun ispatlanmadığını söyleyerek, huzurda bulunan 6 sanığın aleyhlerine getirilen tüm davalardan suç ispat edilmediği için beraat ettiklerini açıkladı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.