1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 19 YAŞINDA GAZİMAĞUSA'YI YASA BOĞDU!
19 YAŞINDA GAZİMAĞUSA'YI YASA BOĞDU!

19 YAŞINDA GAZİMAĞUSA'YI YASA BOĞDU!

19 yaşında...

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa dün akşam, 19 yaşındaki dünyalar güzeli Ayşe Şeytan’ın ölüm haberi ile sarsıldı. Üniversite öğrencisi olan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yaşama veda eden Ayşe Şeytan’ın acı haberi, Hamitköy’de yaşayan Şeytan ailesinin ocağına ateş düşürdü. Kanama şikayetiyle hastaneye kaldırdıkları kızlarını kaybeden aile yakınları yaşadıklarına isyan etti…  

Diyalog muhabirinin aile yakınlarından aldığı bilgiye göre, nişanlısı ile cinsel ilişkiye girdikten sonra Ayşe Şeytan’ın kanaması başladı. Kanama şikayeti ile gittiği özel hastanede bir haftada iki kere ameliyat olan, daha sonra Gazimağusa Hastanesine kaldırılan 19 yaşındaki Ayşe Şeytan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata veda etti... 

 

Müdahaleler yetersiz kaldı…

Talihsiz genç kızın özel bir hastanede geçtiğimiz Pazar ve Çarşamba günleri kalın bağırsak yırtılması nedeni ile ameliyat olduğu, durumunun ağırlaşması nedeni ile önceki gün Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek burada yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Tüm çabalara rağmen yaşama tutunamayan talihsiz genç kız dün akşam saat 19.30 sıralarında hayatını kaybetti.

 

Acılı baba konuştu…

Talihsiz kızın babası Çetin Şeytan diyalog muhabirine son bir hafta içerisinde yaşadıklarını anlattı. Şeytan, kızının nişanlısı ile cinsel ilişkiye girdikten sonra kanaması geldiğini, bunun üzerine Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvurduklarını, burada 3 saat boyunca sadece tampon uygulanarak kanın durdurulmasına çalışıldığını, daha sonra ise nişanlısının kızını alıp özel bir hastaneye götürdüğünü söyledi.

 

“10 dakika geç kalsaydınız ölürdü”

Özel hastaneye gittiklerinde kendilerine 10 dakika daha gecikmeleri durumunda kızlarını kaybetme tehlikelerinin olduğunun aktarıldığını ifade eden Çetin Şeytan, kızının Pazar günü apar topar ameliyata alındığını anlattı.  

 

İkinci ameliyattan sonra devlete sevk edildi

Kızının durumunun ağırlaşması üzerine Çarşamba günü ikinci ameliyata girdiğini belirten acılı baba, önceki gün kızının Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini belirterek, “Maalesef kızım bugün teslim oldu” dedi. Acılı aile yakınları, kanaması nedeniyle enfeksiyon kaptığını söyledikleri Ayşe Şeytan’ın tedavisinin Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yapılması durumunda, kurtarılabileceğini iddia etti. 

 

Dedesi ve nenesinin yanında kalıyordu

Kızının Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni yarı burslu olarak kazandığını ve okumak için Gazimağusa’ya gelerek dedesi ve nenesi ile beraber yaşamaya başladığını söyleyen acılı baba, kızının nişan olduktan sonra okulu bıraktığını sözlerine ekledi.

 

Neşe dolu birisiydi

Aslen Hamitköylü olan ve eğitimi için Gazimağusa’ya giden Ayşe Şeytan, burada tanıştığı Samet isimli bir genç ile geçtiğimiz aylarda nişanlanmıştı.

Ayşe Şeytan, üç kardeşin en küçüğüydü.  Çevresi tarafından oldukça sevilen ve neşeli tavırları ile bilinen Ayşe Şeytan’ın ölümü başta babası Çetin Şeytan, annesi Hülya Çetin olmak üzere tüm ailesi ve arkadaşlarını acılar içinde bıraktı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.