1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 19 YAŞINDAKİ KADINI TAŞLAYARAK ÖLDÜRDÜ!
19 YAŞINDAKİ KADINI TAŞLAYARAK ÖLDÜRDÜ!

19 YAŞINDAKİ KADINI TAŞLAYARAK ÖLDÜRDÜ!

19 yaşındaki kadını taşlayarak öldürdü!

A+A-

Taliban, Afganistan'da zorla evlendirilen bir kadını, bir başka erkekle kaçmasını gerekçe göstererek taşlayarak öldürdü. Olayın videosu ortaya çıktı.

Afganistan’da zorla evlendirilen bir kadın, bir başka erkekle kaçması gerekçe gösterilerek taşlandı ve öldürüldü. 19-21 yaşlarındaki Rokhsahana adlı kadının Taliban militanları tarafından taşlandığı anın videosu ortaya çıktı. 
AFP’nin haberine göre, iki dakikalık videoda Afgan kadının sürekli olarak Kelime-i Şehadet getirdiği duyuluyor. AFP’ye konuşan vali sözcüsü, “Evet, video taşlanarak öldürülen Rokhsahana ile bağlantılı” dedi.

KABİL'E 'HAREKETE GEÇME' ÇAĞRISI

Bir hafta önce Ghalmeen’de meydana gelen olay hakkında açıklamalarda bulunan vali Seema Joyenda, Rokhsahana’nın taşlanmasını kınayarak başkent Kabil’e ‘bölgeyi temizlemek için harekete geçme’ çağrısında bulundu. Joyenda, “Bu bölgedeki ilk olay ama son olmayacak. Kadınların ülke genelinde sorunları var ama özellikle Ghor’da. Onun birlikte kaçtığı adam taşlanmadı” dedi.

Ghor polis şefi Mustafa Mohseni, olayın Taliban kontrolündeki bir bölgede gerçekleştiğini belirterek, böyle bir olayın “bu yıl” ilk kez olduğunu sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.