1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 19 YIL SONRA YAKALANDI
19 YIL SONRA YAKALANDI

19 YIL SONRA YAKALANDI

19 yıl sonra yakalandı

A+A-

Lefkoşa’da 1994 yılında çalışmadığı bir iş yeri adına sahte resmi belge düzenleyerek çalışma izni çıkaran ve hakkında polis soruşturması başlatılmasıyla ülkeden kaçtığı iddia edilen zanlı Hüsnü Keçer, 19 yıl sonra Ercan’dan adaya giriş yaptığı sırada gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

“Sahte resmi evrak düzenleme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Keçer, yargılanmaktan kaçma ihtimali olması nedeniyle 1 ayı aşmayacak bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderildi.

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da 1994 yılında sahte belge düzenleyerek çalışmadığı bir iş yeri adına çalışma izni çıkarttığı gerekçesi ile hakkında polis soruşturması başlatılan zanlı Hüsnü Keçer, 19 yıl sonra Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığı sırada tespit edilerek dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru, zanlı Hüsnü Keçer’in 1994 yılında Lefkoşa’da meydana gelen “Sahte resmi evrak düzenleme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının 1994 yılı Şubat ayında Dilek Ticaret LTD adına düzenlediği sahte belgelerle çalışma izni çıkarttığı ve hakkında polis soruşturması başlatıldığını aktaran polis, zanlının o dönemde liman olmayan ve tespit edilemeyen bir noktadan yurt dışına kaçtığını belirtti. Zanlının önceki gün Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada muhaceret memurları tarafından fark edilerek Adli Şube’ye celp edildiğini kaydeden polis, zanlının gözaltına alındığını ifade etti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlının TC vatandaşı olduğunu ve KKTC ile herhangi bir yasal bağı bulunmadığına dikkat çeken polis, zanlının hakkında getirilen davalarda hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise, zanlının serbest kalması halinde daha önce de olduğu gibi yargılanmaktan kaçma ihtimalinin olduğuna bulgu yaparak, yargılanıncaya kadar 1 ayı aşmamak şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.