1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “1960’LI YILLARDA YOLA ÇIKAN BİR AVUÇ İNSAN”
“1960’LI YILLARDA YOLA ÇIKAN BİR AVUÇ İNSAN”

“1960’LI YILLARDA YOLA ÇIKAN BİR AVUÇ İNSAN”

“1960’LI YILLARDA YOLA ÇIKAN BİR AVUÇ İNSAN”

A+A-

YORGANCIOĞLU: “BAZILARI PARTİMİZİN ESKİ DÜŞÜNCELERİNDEN SAPTIĞINI SÖYLÜYOR AMA BU ÜLKEDE BARIŞI, FEDERASYONU, EMEĞİ SAVUNAN CTP-BG’DİR…”

ERK: “KIBRIS’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BARIŞI GERÇEKLEŞTİRME SORUMLULUĞUNDAYIZ, BUNUN BİLİNCİNDEYİZ…”

TALAT: “TÜM GÜCÜMÜZLE SİBEL SİBER’İN CUMHURBAŞKANI OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Koalisyonun büyük ortağı Cumhuriyeti Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) 44’üncü yaşını kutladı.

Partinin kuruluş yıldönümü için dün akşam, Lefkoşa’da Hidden Garden’da halka da açık bir resepsiyon düzenlendi.

“İlk günkü gibi” sloganıyla düzenlenen resepsiyonda, CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, eşi Ayşe Yorgancıoğlu ve CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk konukları kapıda karşıladı.

Özkan Yorgancıoğlu’nun, Kutlay Erk’in ve CTP-BG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat’ın birer konuşma yaptığı resepsiyonda partiyle ilgili kısa bir film gösterildi ve üzerinde “Bir yaş daha aldık, paylaşacaklarımız çoğalıyor, paylaşma isteğimiz sınırsız. Beraberliğimizin ilk gününü kutluyoruz” yazan pasta kesildi.

44’üncü yıl pastasını CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Yorgancıoğlu’nun yanı sıra konuklar arasında bulunan Meclis Başkanı Sibel Siber, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP-BG’li bakanlar ve milletvekilleri, MYK üyeleri ve örgüt başkanlarının da yer aldığı bir grup kesti.

YORGANCIOĞLU: “1960’LI YILLARDA YOLA ÇIKAN BİR AVUÇ İNSAN”

CTB-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, resepsiyondaki konuşmasında, CTP-BG’nin ülkedeki siyaseti belirlediğini söyleyerek, “1960’lı yılların sonunda bir avuç insan ülke demokrasinin gelişmesi için yola çıktı ve bu dalga büyüdü” dedi.

Yorgancıoğlu, “O dönemlerde mitinglerin nasıl yasaklandığını, miting meydanlarında elektriklerin nasıl kesildiğini, adayların tabanca zoruyla nasıl adaylıktan çektirildiğini anımsayın. Sözümüz, dilimiz olan Yenidüzen’i savunarak bugünlere nasıl getirdiğimizi hatırlayın” şeklinde konuştu.

“Bazıları partimizin eski düşüncelerinden saptığını söylüyor” diyen Özkan Yorgancıoğlu, ülkede barışı, emeği savunan, demokrasiyi geliştiren ve ekonomide adaleti hayata geçiren partinin CTP-BG olduğunu belirtti.

“BAZI TEDBİRLERİN SONUCUNU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAŞAYACAĞIZ”

Yaklaşık bir buçuk yıldır koalisyon hükümetinin büyük ortağı olduklarını da dile getiren Yorgancıoğlu şunları ekledi:

“Tabii ki seçime girerken tek başımıza iktidar olacağız niyetiyle kendi seçim bildirgemizi yaptık. Bunun da arkasındayız. Bir koalisyonda olmamız nedeniyle bazı sıkıntılar olduğunu biliyorsunuz. Bunlara rağmen hükümet programında öngördüğümüz birçok şeyi yaptık. Bazı tedbirlerin sonucu topluma yansımadı ama önümüzdeki günlerde bu sonuçları yaşayacağız.”

“CTP-BG İLKLERİN PARTİSİ”

Konuşmasında CTP-BG’nin ilklerin partisi olduğunu da vurgulayan Yorgancıoğlu, ilk kadın Meclis Başkanı ve Başbakan olan Sibel Siber’in de bu partiden olduğuna işaret etti.

Özkan Yorgancıoğlu, 2015’te yine bir ilke imza atmayı hedeflediklerini de söyleyerek, “Sibel Siber’in tuttuğunu koparan, çalışkan, özverili, sevecen yaklaşımıyla bu işi hak ettiğini biliyor, kendisini bunun için aday yaptığımızı göğsümüzü gere gere de söylüyoruz” dedi.

ERK: “HİÇBİR ZENGİNLİK BARIŞIN YERİNİ TUTAMAZ”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk resepsiyondaki konuşmasında adada yaşanan gerginliklerin, çevre ülkelerde ve başka coğrafyalardaki çatışmaların ve savaşların barışın ne kadar değerli ve önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Erk, “Hiçbir zenginlik barışın yerini tutamaz” dedi.

Kıbrıs’ta sürdürülebilir bir barışı gerçekleştirme sorumluluğunda olduklarını vurgulayan Kutlay Erk, “Biz CTP-BG olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz, ödevimizi başaracağız”  ifadesine yer verdi.

“KADER SEÇİMİ”

CTP-BG’nin hedeflere ulaşma azmini halkın desteğinden ve güveninden aldığını kaydeden Erk, “Halkımızın bu güveni Nisan 2015’te Sibel Siber’i seçerek göstereceğinden eminiz” dedi.

Bu seçimi, “kader seçimi” olarak niteleyen Genel Sekreter Erk, “Halkımızın son 5 yıllık makus talihini yenerek gelecek 5 yılı partimiz adayına teslim edeceğimizden kuşkumuz yoktur” ifadesine yer verdi.

TALAT: “KIBRIS’A AYDINLIK GÜNLERİN GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Resepsiyonda konuşan CTP-BG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, dayanışma içinde hareket edildiği taktirde başarıya ulaşılacağını ifade ederek, “Kıbrıs’a aydınlık günlerin gelmesini sağlayacağız, buna yürekten inanıyoruz” dedi.

Hukukun üstünlüğünü egemen kılma, Kıbrıslı Türkleri dünyayla bütünleştirme, Kıbrıslı Türklerin çözüm ve Avrupa Birliği yolunda kendi kendine yeten daha güçlü ekonomik ve mali yapıya kavuşmasını sağlama hedeflerine işaret eden Talat, konuşmasında, “Talimat almadan kendi kendini yönetme anlayışına sahip bir devlet yapısına kavuşmak bizlerin en büyük hedefleridir” ifadesine yer verdi.

2015’te kritik bir cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını da kaydeden Ongun Talat, “Tüm gücümüzle toplumu kucaklayacak çözüm umutlarını yeşertecek, siyasetin temiz yüzü Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı olması için çalışacağız” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.