1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2.5 MİLYON EURO’LUK KATKI
2.5 MİLYON EURO’LUK KATKI

2.5 MİLYON EURO’LUK KATKI

2.5 MİLYON EURO’LUK KATKI

A+A-

PROJENİN BİRİNCİ SAFHASI OLAN ANA KİLİSENİN RESTORASYONU İÇİN KIBRISLI TÜRK VE RUM ORTAKLI MÜTEAHHİTLİK ŞİRKETİYLE SÖZLEŞME İMZALANDI

VAKIFLAR İDARESİ, RESTORASYONA 2.5 MİLYON EURO’LUK KATKI KOYACAK

Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonunun ilk aşaması için Kıbrıslı Türk ve Rum ortaklı müteahhitlik şirketiyle sözleşme imzalandı.

Kültürel Miras Teknik Komitesi ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-Gelecek İçin Ortaklık’ın (UNDP-PFF) ortak açıklamasına göre, UNDP-PFF ile müteahhitlik şirketiyle imzalanan sözleşmeye göre, 22 ay sürmesi beklenen restorasyonun ilk aşaması, ana kilise kompleksi ve bitişiğindeki binaları kapsıyor.

Projenin diğer aşamalarında manastırın şapeli, ana binası ve kuzey kanadı binasının yanı sıra dış mekanların restorasyonu öngörülüyor.

Restorasyon, Yunanistan’daki Petras Üniversitesi tarafından yapılan teknik dizayn ve çizimler doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Rum Ortodoks Kilisesi ile Vakıflar İdaresi’nin ayrı ayrı 2.5 milyon Euro’luk katkı koyacağı restorasyon için  ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) 25 bin ABD Dolarlık yardım yaptı.

UNDP Yöneticisi Tiziana Zennaro, konuyla ilgili açıklamasında, bugün imzalanan sözleşmeyle Kıbrıs için büyük önem taşıyan manastırın restorasyonu yönünde harcanan çabada yeni bir aşamaya geçişin işaretlendiğini söyledi.

İlgili taraflarına daimi diyalog ve işbirliklerinden dolayı teşekkür eden Zennaro, restorasyonun ilk aşamasının alan hazırlığının önümüzdeki günlerde, restorasyonun ise eylül başında başlamasının beklendiğini belirtti.

Kültürel Miras Teknik Komitesi’ne ayrıca teşekkür eden Zannaro, UNDP olarak Kıbrıs için böylesine önemli bir kilometre taşına katkı koymaktan gurur duyduklarını söyledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.