1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2.5 MİLYON STERLİN DEĞERİNDEKİ MALI ELİNDEN GİTTİ
2.5 MİLYON STERLİN DEĞERİNDEKİ MALI ELİNDEN GİTTİ

2.5 MİLYON STERLİN DEĞERİNDEKİ MALI ELİNDEN GİTTİ

2.5 MİLYON STERLİN DEĞERİNDEKİ MALI ELİNDEN GİTTİ

A+A-

Boğaz'daki Olbia Sitesi’nin yapıldığı arazinin sahibi Zehra Orbay, 10 yıldır müteahhit firmanın kendisine taahhüt ettiği daireleri alamıyor.

Olbia Sitesi’nde ikamet edenler evlerinin ellerinden alınacağı endişesini yaşarken, konutların inşa edildiği arazinin sahibi Zehra Orbay da 10 yıldır kendisine taahhüt edilen malı veya karşılığı olan parayı alamamaktan şikayet ediyor. Orbay ailesi, 2 milyon 500 bin sterline satışa çıkan arazinin bir an öne satılmasını ve kendilerine düşen dairelerin veya para payının verilmesini istiyor.


27 dönümlük arazi karşılığında 15 apartman dairesi alması gereken Orbay ailesi, ilgili müteahhit şirketin söz verilen sürede kendisine evleri teslim etmemesi üzerine mahkemeye başvurdu.


Mahkeme aldığı kararda, ilgili firmanın para yerine aileye 15 apartman dairesine ek olarak iki daire daha vermesine emir verdi. 2008 yılında açılan davada mahkeme, evlerin tümünün 2010 yılında Orbay ailesine teslim edilmesini de şart koştu.


İlgili müteahhit firmanın arsaları bir başkasına satması sonrasında gelişen olaylarda en büyük mağduriyeti Orbay ailesi yaşadı. İpotekli olan arazilere banka el koyunca Zehra Orbay’a ait araziler de satışa çıktı.


Satış işlemine memorandum konuldu ancak satış, bir şekilde engellenerek durduruldu.
Bu arada, bin bir zorlukla başlarını sokabilecek bir ev satın alan ve yaklaşık dokuz yıldır yolu, aydınlatması bulunmayan Olbia Sitesi’nde ikamet eden vatandaşlar ise “yol sorunu çözülecek” diye ümitle beklerken, tam aksine üzerinde oturdukları evlerinin ellerinden gideceği endişesini taşıyor.

 

“48 aile evsiz kalabilir” başlığıyla eylül ayında yayınlanan haberde, toplamda 104 hane bulunan, 78’i satılan Olbia Sitesi’nde sadece 48 hanede ailelerin kaldığını kaydeden site sakinleri, işten çıkıp evlerine döndüklerinde kapılarında satış emrini bildiren belgelerle karşılaştıklarını ve şaşkınlıklarını gizleyemediklerini dile getirmişti.

Orbay: Taahhütler yerine getirilmedi mağdur olduk


   Zehra Orbay’ın oğlu Ahmet Orbay, Boğaz’da Olbia Sitesi’nin kurulduğu 27 dönümlük arazinin sahibinin annesi olduğunu söyledi.


Arazinin 15 daire karşılığında ilgili müteahhit firmayla yapılan sözleşmeyle bağlı olarak verildiğini belirten Orbay, sözleşmede apartman dairelerinin iki yılda teslim edileceğinin yazıldığını ifade etti. Orbay, dairelerinin zamanında teslim edilmemesi halinde de her ay 200 sterlinin firma tarafından kendilerine ödeneceğinin de taahhüt edildiğini belirtti.


Orbay, inşaatın başlamasının ardından geçen iki yılda dairelerin verilmediğini, dört yıl daha bekledikten sonra olayı mahkemeye taşıdıklarını söyledi. Mahkemenin ilgili firmayı sözleşmeye uymadığı için suçlu bulduğunu, kendilerine para yerine 15 daireye ek olarak iki dairenin daha verilmesini emrettiğini belirten Orbay, evlerin 2010 yılında teslim edilmesi kararına da varıldığını ifade etti.
 

Orbay, kendilerinin sözleşme imzaladığı müteahhidin araziyi başka bir müteahhide sattığını da belirterek, arazinin ipotekli olduğunu borç ödenmediği için de bankanın araziye el koyduğunu söyledi. Bankanın araziyle ilgili memorandum kararı çıkardığını ancak bir şekilde bunun engellenerek durdurulduğunu ifade eden Orbay, kendilerinin isteğinin taahhüt edilen 17 dairenin veya satıştan kendilerine düşecek paranın taraflarına verilmesi olduğunu belirtti.


Orbay, en büyük mağduriyeti kendilerinin yaşadığını da sözlerine ekledi.

 

-icerik-001.png

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.