1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 CAN ALDI!
2 CAN ALDI!

2 CAN ALDI!

Ölümlü trafik kazası...

A+A-

2 can aldı 18 ay yatacak

Abbas ELMAS

Girne-Güzelyurt anayolu üzerinde 1 Mayıs 2014’te iki kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazasında kiralık araç sürücüsü 23 yaşındaki sanık Mustafa Hadi Raheem Aldhama hakkındaki davalar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı.

Girne-Güzelyurt anayolu 19-20 kilometre arasında 1 Mayıs tarihinde sabaha yakın saat 03.00 sıralarında meydana gelen ölümlü trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetmiş 3 kişi de yaralanmıştı.

Kaza, 23 yaşındaki Mustafa Hadi Raheem Aldhama’nın kullandığı ZLE 099 plakalı aracın Karşıyaka’dan Girne’ye doğru giderken yolun sağına geçerek, HC 379 plakalı araç ile yüz yüze çarpışması sonucu meydana gelmişti.

Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeller ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Mustafa Hadi Raheem Aldhama hakkındaki kararı açıkladı.

Ağır Ceza Heyeti, kazanın 1 Mayıs 2014 tarihinde sabaha yakın Girne-Güzelyurt anayolu 19-20 kilometre arasında Karşıyaka’da Güzelyalı Oteli önünde meydana gelen kazada,  ZLE 099 plakalı araç sürücüsü Mustafa Hadi Raheem Aldhama yönetimindeki kiralık aracın dikkatsiz ve süratli bir şekilde Karşıyaka istikametinden Girne’ye doğru gittiğini anlattı.

ZLE 099 plakalı aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek Girne’den Çamlıbel’e doğru seyreden Hulus Yunus yönetimindeki HC 379 plakalı araç ile yüz yüze çarpıştığını aktaran Heyet, ZLE 099 plakalı araçta yolcu olarak bulunan ve emniyet kemerleri takılı olmayan GAÜ öğrencisi olan 19 yaşındaki Muhammed Abdullah ve 20 yaşındaki Ayoob Alzawy olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

Sanık aleyhine getirilen “Dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet verme” “Aşırı sürat sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlarından oy birliği ile suçlu bulunup mahkum edildiğini kaydeden Ağır Ceza Heyeti, sanık hakkındaki tüm hafifletici ve ağırlaştırıcı unsurları göz önünde bulundurduktan sonra 18 ay hapse mahkum edildiği açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.