1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “2. EKOLOJİK FORUMU” YEŞİLIRMAK’TA
“2. EKOLOJİK FORUMU”  YEŞİLIRMAK’TA

“2. EKOLOJİK FORUMU” YEŞİLIRMAK’TA

Yeni Kıbrıs Partisi’nin (YKP) katkılarıyla düzenlenen “II. Ekoloji Forumu”, bu yıl 20-22 Eylül tarihleri arasında Yeşilırmak’ta düzenleniyor.

A+A-

YKP 17 EYLÜL’DE MAĞUSA, 19 EYLÜL’DE LEFKOŞA MAHKEMESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Yeni Kıbrıs Partisi’nin (YKP) katkılarıyla düzenlenen “II. Ekoloji Forumu”, bu yıl 20-22 Eylül tarihleri arasında Yeşilırmak’ta düzenleniyor.

“Eko-sosyalizm ve eko-feminizm” bakış açılarıyla, doğa katliamlarına karşı pratik mücadelelerle ilgili konular ve olası çözüm önerilerinin tartışılacağı forum, Vouni King Otel’de yer alacak.

YKP’den yapılan açıklamaya göre, Ekoloji Forumu 20 Eylül Cuma günü tanışma toplantısı ile başlayacak, müzik dinletisi gerçekleştirilecek. 21 Eylül Cumartesi günü sabah bölümünde atölye çalışmaları yapılacak, çalıştay ve sunumlar düzenlenecek, akşam da film gösterimi yer alacak.

22 Eylül Pazar günü ise “Kıbrıs’ta, çevresinde ekoloji sorunları ve çözüm mücadeleleri şekilleri” üzerine forum düzenlenecek. Forum sonrası Yeşilırmak’ta (Limnidi) doğa yürüyüşü yapılacak, öğlen yemeği sonrası  II. Ekoloji Forumu sona erecek.

“SAVCILAR ELİNİZİ YKP ÜZERİNDEN ÇEKİN”

Öte yandan açıklamada, YKP üyeleri hakkında açılan davaların görüşülmesine bu hafta da devam edileceğine işaret edilerek, bu kapsamda davaların görüşüleceği; 17 Eylül’de Mağusa’da, 19 Eylül’de ise Lefkoşa’da mahkemeler önünde davalar öncesi sabah saat 09.00’da “Savcılar, elinizi YKP üzerinden çekin!” başlığı altında basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

YKP, KİTLE TOPLANTISINDA KIBRIS KONUSUNU TARTIŞACAK

YKP, Kıbrıs sorunu konusunda yoğun bir trafiğin yaşanmaya başlayacağının izlerinin hissedildiği bu dönemde, kitle toplantısı yapma kararı aldığını da bildirdi.

“Kıbrıs konusunda bugüne kadar yaşanan gelişmeler, antlaşma parametreleri, antlaşma konuları, iki kesimlilik nedir, ne değildir” gibi konuların irdeleneceği ve Kıbrıs sorununa yönelik çözüm önerilerinin yeniden değerlendirileceği toplantıya, konuşmacı olarak Alpay Durduran katılacak.

Toplantı, 18 Eylül Çarşamba günü YKP Genel Merkezi’nde halka açık olacak ve ilgilenen herkes katılabilecek.

Bu arada YKP ilçe örgütleri, değerlendirme toplantısı yaparak, eylem planı ve yol haritasını konuşacak. Ekim ayındaki YKP Olağan Parti Meclisi toplantısında ise yol haritasının son şekli verilecek.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.