1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 KARDEŞE DE 3 AY
2 KARDEŞE DE 3 AY

2 KARDEŞE DE 3 AY

Karar verildi;

A+A-

 

Lefkoşa’da Temmuz ayı içerisinde meydana gelen “kanunsuz patlayıcı madde taşıma, tasarruf ve kanunsuz tabanca taşıma, tasarruf suçlarından yargılanan 2 kardeş İlhan Toğrul ve Abdullah Çoban, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülen davalarından suçlu bulunarak mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza mahkeme heyetinin oybirliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Ulunay okudu. Kararda sanıklar aleyhine ve leyhine olan unsurların değerlendirildiği ve işlemiş oldukları sucun ciddiyetine değinilirken sanıklar aleyhine verilen kararın kamu menfaatini korur nitelikte olması gerektiğine vurgu yapılarak mahkûm oldukları davalardan 3 ay süre ile cezaevine gönderilmelerine karar verildi.

Sanıkların mahkûm oldukları suç olayı şöyle olmuştu. Lefkoşa’da sanık İlhan Toğrul’un, üzerinde yapılan aramada “Vizör marka 7.65 mm çapında tabanca ve şarjör içerisinde dört adet canlı mermi” ele geçirilmişti. Mesele ile ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmada sanığın söz konusu tabancayı üvey kardeşi olan Abdullah Çoban’dan satmak için aldığı ortaya çıkmıştı.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.