1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 2. KIBRIS HAVALARI SEMPOZYUMU YAPILDI
2. KIBRIS HAVALARI SEMPOZYUMU YAPILDI

2. KIBRIS HAVALARI SEMPOZYUMU YAPILDI

“2. Kıbrıs Havaları Sempozyumu” dün akşam Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

A+A-

Kıbrıs Havaları Derneği’nin düzenlediği ve Kıbrıs Türk müziğinde ve kültüründe türkülerin yerinin irdelendiği “2. Kıbrıs Havaları Sempozyumu” dün akşam Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Ankara Eğitim Merkezi Eğitmeni Havva Tekin, Cumhurbaşkanlığı Araştırma Görevlisi Bülent Fevzioğlu, Milli Eğitim Bakanlığından Sezay Soykara Özçelik, DAÜ öğretim üyesi Alev Müezzinoğlu’nun sunumlar yaptığı sempozyum, dernek yönetim kurulu üyesi Şerife Korucan’ın oturum başkanlığında düzenlendi.

Kıbrıs Havaları Derneği korosunun dinletisiyle başlayan sempozyumdaki sunumların ardından izleyenlerin soruları yanıtlandı. Etkinlik kokteylle tamamlandı.

Kıbrıs Havaları Derneği’nin Başkanı Selçuk Garanti, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, derneğin amacının Kıbrıs havalarına sahip çıkmak sempozyumun amacının ise Kıbrıs havalarına katkı koymak olduğunu söyledi.

Geçmişten bugüne hangi zenginlikleri getirebildiklerini de sorguladıklarını anlatan Garanti, “Kültürel miraslarımız içerisinde yer alan havalarımızdan günümüze neleri getirebildiğimizi ortaya koymaya irdelemeye çalışıyoruz” dedi.

Garanti, günümüze gelene kadar muhtemelen değişikliğe uğramış havalardan nasıl faydalanabileceklerini, nasıl izler bırakabileceklerini irdeleyeceklerini anlattı.

2011 yılında düzenlenen I. Kıbrıs Havaları Sempozyumu’nda olduğu gibi ikinci sempozyumun bildirileri de Türkçe ve İngilizce kitap halinde yayınlanacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.