1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 KİLOMETRE YOL İÇİN 4 KİLOMETRELİK YOLU BOZDULAR
2 KİLOMETRE YOL İÇİN 4 KİLOMETRELİK YOLU BOZDULAR

2 KİLOMETRE YOL İÇİN 4 KİLOMETRELİK YOLU BOZDULAR

2 KİLOMETRE YOL İÇİN 4 KİLOMETRELİK YOLU BOZDULAR

A+A-

Hisarköylüler, Çamlıbel - Yılmazköy arasındaki yol çalışmaları sırasında alternatif olarak kullanılan ve ağır vasıtalar nedeniyle yer yer çöken yollarının bir an önce tamir edilmesini istiyor.

Çamlıbel - Yılmazköy arasında yapılan yol çalışmaları sırasında uzun süre alternatif olarak kullanılan Hisarköy yolu ağır vasıtalar nedeniyle yer yer çöktü. Bölge sakinleri yolun yeniden asfaltlanmasını istiyor.

Yetkililerin yolun yeniden yapılacağına dair söz verdiğini ancak henüz bir çalışma yapmadığını belirten bölge sakinleri, bir an önce asfaltlanmasını istedi.

Yeni yapılan Çamlıbel yolunun 1.8 kilometre olduğunu kaydeden bölge sakinleri, yolun asfaltlanması sırasında 4 kilometrelik Hisarköy yolunun adeta tarlaya döndüğünü söyledi.

Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, yolun yeniden yapılacağına dair eski Ulaştırma Bakanı’nın köylülere söz verdiğini hatırlatarak, bu mağduriyetin giderilmesini istedi.

Kendilerine yolun projesinin hazırlandıktan sonra kaynağın dahi hazır olduğunun söylendiğini kaydeden Şemi, Çamlıbel yolu bittikten sonra hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediğini aktardı.

"Gerekirse eylem yaparız"

“Yol bitti deyip kaçmasınlar. 2 kilometrelik yol için 4 kilometre bozdular” diyen Şemi, haklarını sonuna kadar arayacaklarını, gerekirse toplanıp eylem yapacaklarını söyledi.

Yetkilileri göreve davet eden Şemi, yolun projesinin son durumuyla ilgili kendilerine bilgi verilmesini ve yolun bir an önce asfaltlanmasını istedi.

“Çalışmalar en kısa sürede başlayacak”

Karayolları Dairesi’nden bir yetkili, yolun inşası için her şeyin hazır olduğunu, yalnızca ihaleye çıkılması için gerekli hazırlıkların beklendiğini belirtti.

Yolun asfaltlama çalışmalarının en kısa zamanda başlaması için çalışmaların devam ettiği ve proje başladıktan sonra 45 günde tamamlanacağı kaydedildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.