1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI!
2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI!

2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI!

2 kişi daha tutuklandı!

A+A-

 

Girne’de KKTC’de yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte oturma ve öğrenci belgesi düzenleyen şebeke ile ilgili polis soruşturması sürüyor

Girne Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından gafta sonu Girne’de düzenlenen operasyonlar sonucunda KKTC’de yaşayan yabancılara sahte oturma izni ve öğrenci belgesi hazırlayan Pakistan uyruklu zanlılar Waseem Akhtar, Mohammad Fahad, İmran Arshad, Abu Bakar Firaz ve Sajid Masood Mohammad Boota’nın ardından, olayla bağlantısı olduğu iddia edilen Muhammad Hassan ve Sajjad Ahmet de tutuklandı.

1-315.jpg

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara, Polis Memuru Halil Acaroğlu’nu tanık olarak dinletti.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Acaroğlu, zanlıların 8 Mayıs 2015 tarihinde Girne’de meydana gelen “Sahte evrak düzenleme ve tedavüle sürme” suçlarıyla ilgili methaldar olduklarını söyledi.

Acaroğlu, 8 Mayıs 2015 tarihinde alınan bir bilgide 2014 yılı Eylül ayı içinde Girne’de Pakistan uyruklu Muhammad Adnan Amjad’ı çalışma izni çıkarmak maksadıyla AV1286011 numaralı Pakistan pasaportunu yine Pakistan uyruklu WaseemAkhtar’averdiğinin öğrenildiğini söyledi.  Acaroğlu, şikayetçininşahsın kendisine çalışma izni çıkartmak için 700 Euro nakit para aldığı, pasaportu kendisine iade etmek için ise 700 Euro daha para istediği, ancak çalışma izni mührünün sahte olduğu yönünde şikayette bulunduğunu kaydetti.

2-173.jpg

Ayni gün alınan bilgi üzerine Girne’de Ramadan Cemil Meydanı’nda oluşturulan bir polis ekibi tarafından yapılan operasyon düzenlendiğini aktaran Halil Acaroğlu, operasyonda MG565 plakalı araç içerisinde WaseemAkhtar, MohammadFahad ve İmran Arshad’ın tespit edildiğini belirtti.

Polis Memuru Halil Acaroğlu, Konu araçta yapılan aramada şikayetçiMuhammad Adnan Amjad’a ait üzerinde sahte olduğu düşünülen öğrenci izni için Maliye Bakanlığı Muhaceret Şubesi’ne ait mührün vurulu olduğu AV1286011 numaralı Pakistan pasaportunu sürücü koltuğunun arka gözünde bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Ayni gün söz konusu emare pasaport üzerinde yapılan incelemede 30 Eylül 2014 ile 30 Eylül 2015 tarihlerini kapsayan öğrenci izni için Maliye Bakanlığı Muhaceret Şubesi’ne ait mührün sahte olduğunu ifade eden Acaroğlu, yapılan araştırmada ilgili mührün kayıtlarda bulunmadığının tespit edildiğini söyledi.

33-006.jpg

3 zanlı da suçüstü hali gereği tutuklandığını belirten Halil Acaroğlu, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye celp edildiklerini ve yapılan ileri sorgularında yine Pakistan uyruklu bir şahsın para karşılığı daha birçok Pakistan pasaportuna benzer şekilde sahte mühür vurduğunun öğrenildiğini vurguladı.

Yine ayni gün meseleyle ilgili olarak zanlı Abu Bakar Firaz’ın çalışmakta olduğu Dr. Küçük Bulvarı Blue Palace Apt. No 29 Girne adresinde bulunan ve işletmeciliğini SajidMasoodMohammadBoota’nın yapmakta olduğu internet kafede yapılan aramada birçok farklı kişiye ait üzerlerinde benzer mühürlerin vurulu olduğu pasaport fotokopilerinin bulunduğunu vurguladı.

Zanlı Abu Bakar Firaz ve SajidMasoodMohammadBoota’nın meseleyle ilgili bağlantılı oldukları düşünülerek tutuklandıklarını aktaran Acaroğlu, konu mühür ve birçok pasaportun aranmakta olduğunu, meseleyle ilgili bir şahsın da aranmakta olduğunu söyledi.

4-052.jpg

Yürütülen soruşturmada,Zanlı MuhammadHassan’ın 10 Mayıs 2015 tarihinde suçla bağlantısı olduğu tespit edilerek gözaltına alındığını belirten Acaroğlu,  zanlının tasarrufunda bulunan sahte mühür vurulmuş Pakistan pasaportuna el konulduğunu söyledi. Acaroğlu, aranan zanlılarla telefon görüşmesi yaptığı belirlenen Sajjad Ahmet’in de 11 Mayıs 2015 tarihinde gözaltına alındığını belirtti.

Zanlıların serbest kalması halinde bulunması gereken kişi ve emareler ile alınması gereken ifadelere olumsuz etki edebileceklerini söyleyen Acaroğlu, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için tüm zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fühen Ulutekin, zanlıların olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, tahkikatın selameti açısında 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.