1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 MİLYON 229 BİN 500 TL HALA KAYIP
2 MİLYON 229 BİN 500 TL HALA KAYIP

2 MİLYON 229 BİN 500 TL HALA KAYIP

2 milyon 229 bin 500 TL hâlâ kayıp

A+A-

Koop Bank’ın nakil aracından çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sini önceki gün bulan polis, aramalarına dün de devam etti, çalınan paradan 70 bin 500 TL’yi sakladığını kabul eden Ramazan Alliş mahkemeye çıkarıldı.

“Sadece parayı sakladım”… Mahmut Fırat’ın saklaması için kendisine verdiği 70 bin 500 TL’yi polise teslim eden Ramazan Alliş dün çıkarıldığı mahkemede, soygun olayına bizzat katılmadığını söyledi ve “sadece parayı sakladım” dedi. Mahkeme, Ramazan Alliş’in 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

   Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın (Koop Bank) para nakil aracının 24 Temmuz’da soyulmasının ardından önceki günkü operasyonlarda çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sini bulan polis, aramalarına dün de devam etti ancak kayıp olan 2 milyon 229 bin 500 TL’ye henüz ulaşamadı. Önceki gün gözaltına alınan ve sakladığı 70 bin 500 TL’nin yerini polise gösteren Ramazan Alliş ise dün mahkemeye çıkarıldı ve aleyhine 2 günlük tutukluluk emri alındı.
Kamuoyu gündemindeki sıcak yerini hâlâ koruyan soygun olayıyla ilgili yoğun soruşturmasını sürdüren polis dün de Güzelyurt bölgesindeki aramalarına devam etti. Kayıp olan parayı ve diğer emareleri aramaya devam eden polis, dünkü aramalarını önceki gün tutuklanan Mahmut Fırat’ın Güneşköy’deki evinde ve çevresindeki aramalarını sürdürdü. Gün boyu süren aramalarda yeni bir emareye rastlanmadı.

Kiremitlerin altına bile bakıldı

Soyguna karıştığı şüphesiyle aranan zanlılardan Rifat Fırat’ın kardeşi olan ve pazartesi akşamı yurt dışına çıkış yaparken yakalandıktan sonra itiraflarıyla soygunda çalınan paralardan 770 bin 500 TL’nin bulunmasını sağlayan Mahmut Fırat’ın Güneşköy’deki evi ve çevresi dün bir kez daha arandı.
Güzelyurt Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi tarafından yapılan aramada evin içi, bahçesi, çevresi, bahçedeki kümesi, hatta damındaki kiremitlerin altına dahi bakıldı, ancak kayıp paralara ulaşılamadı.
Eşi Mahmut Fırat’ın gönderdiği 70 bin 500 TL’yi Ramazan Alliş’e götürdüğü için önceki gün gözaltına alınan Meryem Fırat’ın huzurunda yapılan aramaların ardından, Meryem Fırat serbest bırakıldı.

Alliş’e 2 gün tutukluluk

Mahmut Fırat’ın gönderdiği 70 bin 500 TL’yi Akdeniz köyü yolu üzerindeki fidanlığa gömerek saklayan Ramazan Alliş dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı ve hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı.
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay’ın huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı hazır bulundu.
Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis müfettişi Numan Örü, iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet verip olguları aktardı.
Örü zanlı Ramazan Alliş’in, 24 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen “Soygun”, “Kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde taşıma, kullanma, tasarrufu”, “Şiddet tehdidi” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.
Örü, yapılan soruşturman sonrasında, zanlının 5 Ağustos 2014 tarihinde gözaltına alındığını ve verdiği gönüllü ifade doğrultusunda, çalınan paranın 70 bin 500 TL’sini sakladığı yeri kendilerine gösterdiğini söyledi.
Soruşturmanın devam ettiğini, zanlının verdiği gönüllü ifadenin henüz teyit ve tekzibinin tamamlanmadığına değinen Müfettiş Örü, bu aşamada zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Verilen şahadetin ardından söz alan zanlı Ramazan Alliş, polise yardımcı olduğunu belirtti. Soygunun gerçekleştiği anla hiçbir bağlantısı olmadığını iddia eden Alliş, olaya sonradan dahil olduğunu ve sadece paranın bir kısmını sakladığını söyledi.
Sunulan şahadeti ve zanlının beyanlarını dikkate alan Mahkeme Başkanı İlker Sertbay, zanlının tahkikat amaçlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.