1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 TOPLUMLU ORTAK ETKİNLİK
2 TOPLUMLU ORTAK ETKİNLİK

2 TOPLUMLU ORTAK ETKİNLİK

1 Eylül Dünya Barış Günü bu yıl da iki toplumu etkinlikle kutlanacak.

A+A-

KTÖS, KTOEÖS, PEO, DEV-İŞ, KTAMS VE BES TARAFINDAN DÜZENLENECEK ETKİNLİKLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

BÜYÜK HAN ARKASINDAKİ MEYDANDA YER ALACAK DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİNE DÜNYA SENDİKALAR FEDERASYONU GENEL SERKETERİ MAVRIKOS DA KATILARAK KONUŞMA YAPACAK

ORTAK AÇIKLAMADAN: “KIBRISLILARIN ÇIKARLARINI ÖN PLANDA TUTAN, İKİ TARAFIN KARŞILIKLI KABUL ETTİĞİ BİR ÇÖZÜM KIBRISLI TÜRK VE KIBRISLI RUM ÇALIŞANLARIN ANA HEDEFİDİR”

1 Eylül Dünya Barış Günü bu yıl da iki toplumu etkinlikle kutlanacak.

Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) üyesi KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, KTAMS, BES ve Rum PEO sendikası, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Lefkoşa’da iki toplumlu ortak etkinlik düzenleyecek.

1 Eylül Pazartesi akşamı saat 19.00’da Lokmacı sınır kapısı yakınlarında, Büyük Han arkasındaki meydanda (Lefke Hanı) yer alacak eylem ve etkinlik, tüm demokratik kitle örgütleri, birey ve aktivistlere açık olacak.

Sendikalar bugün Dayanışma Evi’nde düzenledikleri basın toplantısıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğiyle ilgili açıklama yaptı ve hazırlanan ortak açıklamayı okudu.

Ortak açıklamanın Türkçesi KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile Rumcası da PEO Genel Sekreteri Pambis Kiritsis tarafından okundu.

ELCİL: “DÜNYA SENDİKALAR FEDERASYONU GENEL SEKRETERİ DE KATILACAK”

Elcil, her iki toplumdan barışa gönül vermiş insanların duygularının ve düşüncelerinin ifade edilmesi için eylem organize ettiklerini ve bu eylemin Lokmacı kapısı yanındaki alanda yer alacağını söyledi.

Konuşmalar yanında kültürel aktivitelerin de etkinlikte yer alacağını dile getiren Elcil, bu yıl yurt dışından bir misafirleri olduğunu Dünya Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Yorgos Mavrikos’un aralarında olacağını ve etkinlikte bir konuşma yapacağını açıkladı.

ORTAK AÇIKLAMA

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından Türkçesi okunan ortak açıklamada, emperyalist güçlerin jeopolitik çıkarları için saldırı ve işgallerini sürdürdükleri kaydedildi ve Ortadoğu’da durumun giderek kötüleştiğine dikkat çekildi.

Dünya nüfusunun büyük bir bölümü aleyhinde gelişen ekonomik eşitsizlik, sömürü, sefalet, yoksulluğun görülmemiş bir biçimde attığı belirtilen açıklamada, “Yeni ırkçılık dalgalarının yaygınlaşması, yaşanan iklimsel değişiklikler ve çevredeki büyük yıkım ile ortaya çıkan büyük sorunlar dünyadaki dengeleri olumsuz yönde etkilemekte ve dünya barışını tehlikeye sokmaktadır” denildi.

Küresel kapitalist krizin sonuçlarından Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çalışanların da etkilendiği ifade edilen açıklamada, bunun çalışanların dayanışma ile ortak mücadelelerinin artırılması gerektiğini gösterdiği belirtildi.

Kıbrıs’ta barış ve birleşme mücadelesinin asıl ve öncelikli olduğu kaydedilen açıklamada çalışanların hiçbir kazanımının ülkenin bölünmüş olması halinde kalıcı ve dengeli olamayacağı vurgulandı.

“ÇÖZÜM İÇİN ORTAK ZEMİN VAR”

“Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve askersizleştirilmesi, vasiler ve hamiler olmaksızın tüm Kıbrıslılar için barış, güvenlik ve refah koşullarının yaratılması için istikrarlı ve kararlı bir biçimde mücadeleye devam ediyoruz” denilen açıklamada, çözüm için ortak zemin olduğu, iki toplum arasındaki doruk anlaşmalarında üzerinde uzlaşmaya varıldığı ve BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla da benimsendiği ifade edildi.

“ÇÖZÜM ANA HEDEF”

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“BM kararlarında ifade dildiği biçimde iki toplumlu, iki kesimli, tek egemenlik, tek yurttaşlık, bir uluslararası kimlik, iki toplumun siyasal eşitliğine dayalı bir çözümden yana dik duruyoruz. Kıbrıslıların çıkarlarını ön planda tutan, iki tarafın karşılıklı kabul ettiği bir çözüm Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çalışanların ana hedefidir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.