1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 2 TÜRK AĞIR HAPSE MAHKUM OLDU
2 TÜRK AĞIR HAPSE MAHKUM OLDU

2 TÜRK AĞIR HAPSE MAHKUM OLDU

2 Türk’e hapis cezası;

A+A-

Londra’da silahlı Ulusal Suç Ajansı görevlilerine ateş açan 2 Türk’e hapis cezası

Londra’nın kuzeyindeki bir sokakta sivil kıyafetli, özel donanımlı Ulusal Suç Ajansı (NCA) görevlilerine ateş açmadan önce bir Türk kahvesine ateş açan bir kişi, 15 yıl hapis cezası aldı.

Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’ndegörülen duruşmada 25 yaşındaki Sedat Meriç, hayatı tehlikeye yol açacak şekilde ateşli silah bulundurmaktan 15 yıla ve korkutmak amacıyla ateşli silah bulundurmaktan 6 yıla mahkum edildi. Her iki ceza aynı anda uygulanacak.

Meriç’in suç ortağı 22 yaşındaki Oktay Ayanoğlu da, bireylerin hayatını tehlikeye atacak şekilde ateşli silah bulundurmaktan 12 yıla mahkum oldu. Her iki zanlı da, cinayete teşebbüs suçlamalarından beraat etti.

ATEŞE, ATEŞLE KARŞILIK VERDİ

New Scotland Yard’tan yaşanan süreçle ilgili olarak yapılan açıklamada; “Ulusal Suç Ajansı Silahlı Operasyon Bölümü görevlileri, Kuzey Londra’nın West Green Sokağı’nda 23 Mayıs 2014 tarihinde saat 23.00 sularında Türk kahvesinin hemen karşısında sivil bir araç içerisinde hazır bir vaziyette beklemekteydi. Görevliler, Ayanoğlu ile birlikte Meriç’in olay yerinde 3 el ateş ettiğini gördüler. Görevlilerin kendilerini tanıttğı sırada Meriç’in silahını görevliye doğrulttuğu ve kaçmadan önce 8 el ateş ettiği, görevlilerin de ateşe karşılık verdiği” ifade edildi. Açıklamanın devamında ise, “Mermisinin bittiğini anlayan Meriç, silahını kaldırıma bırakıp görevlilere teslim oldu. Ayanoğlu’da, olay yerinden kaçarken göz altına alındı” denildi.

UMURSAMADAN ATEŞ AÇTI

Metropolitan Polis Teşkilatı (MPS) bünyesindeki Silahlı Çete Suçlarını Önleme ve Araştırma Birim Müdürü Dedektif Müfettiş Shaun Fitzgerald, olayla ilgili yorumunda, “Meriç, olay gecesi korkutmak ve gözdağı vermek maksadıyla kahvenin önüne geldi dışarı ve kurşunların kime isabet edeceğini önemsemeden ateş etti. Görevlilere ateş açması da, önemsememeden kaynaklandı. Ulusal Suç Ajansı görevlilerinin silahlı bir adam karşısındaki cesur davranışlarını takdir ediyorum. Çok şanslı bir şekilde olayda yaralanan olmadı ve bu olay silah taşımanın doğasında olan kaçınılmaz tehlikeyi gösterdi” ifadelerini kullandı

Ulusal Suç Ajansı Özel Operasyon Birim Başkanı Robin Lewin ise , “NCA görevlileri çok ciddi bir tehlike karşısında tam bir profosyonellik ve cesur bir davranış biçimi sergilemişlerdir. Bütün NCA görevlilere yüksek standartlarda eğitilmektedir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.