1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2. ULUSLARARASI KARİYER FIRSATLARI FORUMU VE KIBRIS TÜRK ÜRÜNLERİ FUARI BAŞLADI
2. ULUSLARARASI KARİYER FIRSATLARI FORUMU VE KIBRIS TÜRK ÜRÜNLERİ FUARI BAŞLADI

2. ULUSLARARASI KARİYER FIRSATLARI FORUMU VE KIBRIS TÜRK ÜRÜNLERİ FUARI BAŞLADI

12 ÜLKEDEN 70’İ AŞKIN İŞ İNSANI DAÜ’DE

A+A-

12 ÜLKEDEN 70’İ AŞKIN İŞ İNSANI DAÜ’DE

EROĞLU:”HANGİ İŞİ YAPARSANIZ YAPIN MUTLAKA EN İYİSİNİ YAPIN”

YORGANCIOĞLU: "ÜRETİM İNSAN ODAKLI VE MEMNUNİYET YARATACAK KALİTEDE OLMALI”

Üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına katkıda bulunarak staj ve iş imkanlarını artırmayı, ayrıca Kıbrıs Türk ürünlerini tanıtarak ihracatı artırmayı hedefleyen 2. Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ile Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı başladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (Eko Avrasya) işbirliğinde, Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen organizasyonda 60’a yakın firma stant açtı.

3 panel ve 33 seminerin düzenlendiği etkinlikte,12 ülkeden 70’i aşkın iş insanı yer alıyor. İki gün sürecek forum ve fuar kapsamında yerli ve yabancı iş insanları, iş olanaklarını görüşmek üzere ikili temaslarda bulunacak.

2 gün sürecek forum ve fuarın açılışı Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in de katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Törende, Türkiye’nin Soma ilçesinde önceki gün meydana gelen maden kazasıyla ilgili üzüntüler dile getirilerek, başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da hükümeti 2 günlük yas ilan ettiği için kutladı.

Diğer yandan etkinliğe katılan bazı ülkelerin temsilcileri Cumhurbaşkanı Eroğlu’na hediye sundu. Eroğlu’na kalpak hediye eden Azerbaycan temsilcisi işadamı, KKTC’nin diasporası olarak görev yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, DAÜ’nün kuruluş yasasını 1986 yılında Meclis’ten geçirerek, kuruluşunu gerçekleştiren başbakan olarak en büyük hayallerinden birinin bugün gerçekleşmiş olmasını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Üniversitelerin, sadece öğrenim kurumu olarak hizmet vermesini hiçbir zaman yeterli bulmadıklarını kaydeden Eroğlu, “Üniversitelerin  kuruldukları bölgelerde veya ülkelerde öğrenci yetiştirmekle birlikte o ülkenin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojiyi de sanayinin ve iş adamlarının hizmetine sunmakla da görevli olduklarını düşünmekteyim. Ayni zamanda yetişen öğrencilere iş imkanları sağlaması açısından da sanayi-üniversite işbirlikleri son derece önemlidir” dedi.

Organizasyonun, uluslararası düzeye taşınıp, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi ve diğer bölge ülkelerinden iş adamlarının davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Eroğlu,etkinliğin, KKTC’de üretilen ürünler ile  bölge ülkelerinden gelen firmaların ürünlerini tanıtım açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Eroğlu, eğitim programı ve seminerlerle bilgi alış verişi sağlanacak olmasının önemine işaret ederek, organizasyona katılımın da küçümsenemeyeceğini belirtti.

Öğrencilere kariyer tavsiyelerinde de bulunan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kariyer yapmak ve planlamanın günümüz dünyasının önemli kişisel hedefi ve problemi olduğunu kaydetti.

Kendi kariyerinden örnekler veren Eroğlu, ilk kariyeri olan doktorluk mesleğinde çok zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Eroğlu, bir tıp doktorunun hiç olmak istemeyeceği ortamlarda bulunduğunu, 1974 Barış Harekatı sırasında sahra hastanelerinde çok zor koşullar ve imkansızlıklar içinde yaralıları tedavi etmeye çalıştığını, hekimlik kariyerini ardından da 40 yıldır siyasi kariyerini sürdürmekte olduğunu anlattı.

18 yıl başbakanlık yaptığını ve bugün de Cumhurbaşkanı olarak siyasi kariyerini sürdürmekte olduğunu belirten Eroğlu, tüm kariyeri boyunca kendisine yardımcı olan unsurları “çok çalışmak”, “en iyisini yapmak”, “sabır” ve “sebat” olarak açıkladı.

Eroğlu, “Öncelikle, ne iş yaptığınızın pek bir önemi yok. Hangi işi yaparsanız yapın, mutlaka en iyisini yaptığınızdan emin olun. Bununla birlikte çalışkanlık, sabır ve sebat en önemli unsurlardır” dedi.

Siyasi kariyeri boyunca çok fazla sabırsız ve sebatsız örnek gördüğünü, bu örneklerin hepsinin de siyasi kariyerlerinin daha yarılanmadan sona erdiğini belirten Eroğlu, “O yüzden sizlere en büyük tavsiyem, çok çalışmanız, sabırlı olmanız, sebatlı olmanız ve pozitif üretim yapmaya odaklanmanız olacaktır. Böylelikle hangi işi yaparsanız yapın, başarı sizlerle olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, açılış töreninin ardından stantları ve Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nin yıl sonu resim sergisini gezdi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da,  organizasyonları düzenleyenleri kutladı. Eğitimin önemli bir olay olduğunu kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, yaşamın kendisinin ise, deneyimlerin eğitimle birleştirilmesi olduğunu, etkinliğin de deneyimleri aktaracak olması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Üretilen her şeyin insan odaklı ve memnuniyet yaratacak kalitede olması gerektiğinin altını çizen Yorgancıoğlu, “Bu koşullarda üretilen her şey pazarlanabilir. Başarı da buna bağlıdır” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, etkinliğin, üretim becerisi gösteren iş insanlarının yabancı iş  dünyası ile tanışması ve önlerinin açılması açısından da önemini vurguladı.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami de, ülkedeki siyasi ve iktisadi koşulların fırsata dönüşememesinin en önemli nedeninin Kıbrıs sorunu olduğunu belirterek, çözümsüzlüğün, fayda sağlayacak ekonomik ilişkileri engellediğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün Kıbrıs Türkü açısından en menfi sonucunun  izolasyonların hayatının her alanını engellemesi olduğunu, yarattığı olumsuz sonuçların koşulları fırsat yerine krize dönüştürdüğünü vurguladı.

Çözümsüzlüğün ve izolasyonların en çok da üretim sektörünü etkilediğini vurgulayan Nami,  ABAD kararlarını tersine çevirecek Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nde ilerleme kaydedilemediğine işaret etti.

Tüm olumsuz koşullara rağmen kısıtlamaları kaldırmak için  çabalarını sürdürdüklerini kaydeden Nami, ekonomi, sanayi ve ticaret alanında devlet kuruluşları, mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını, yurt dışındaki temsilciliklerin de çaba ve katkılarıyla dışa açılmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Avrupa Birliği vizyonu ile birlikte AB’ye uyum süreciyle ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini ifade eden Nami, bu kapsamda 70’e yakın yasa ve tüzüğün yürürlüğe girdiğini kaydetti.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de,  etkinliğin KKTC’yi dünyayla buluşturmanın bir adımı olduğunu belirtti.

Bakan Kaşif, bu tür etkinliklerin KKTC’de üretilen ürünlerin  dünyaya açılması açısından da önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Dünyaya yavaş yavaş açılıyoruz. Bu açılma daha hızlı olmalı” dedi.

Kaşif,  Kıbrıs Türk halkının çalışkan ve üretken olduğunu,  ürettiğinin karşılığını alırsa daha çok çalışarak, daha çok üreteceğini ifade etti.

ÖZTOPRAK

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da, Kariyer Günleri’nin, öğrencilerin mezuniyet sonrası yaşamlarına ışık tutmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Öztoprak, öğrencilerin profesyonel yaşamda başarılı olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

ÇIRALI

KTSO Başkanı Ali Çıralı ise,  EkoAvrasya Derneği ile Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışı temsilciliklerinin de katkılarıyla  farklı ülkelerden 70’i aşkın iş insanını ağırlamakta olduklarını söyledi.

Çıralı, fuarın düzenlenme amaçlarından birisinin KKTC’de eğitim gören öğrencilerin staj ve iş olanaklarını artırmak, diğer amacın da Kıbrıs Türk ürünlerini yerli halka ve yurt dışından gelen öğrenci ve iş insanlarına tanıtmak olduğunu belirtti.

Çıralı, yerli üretime sahip çıkılarak tanıtılmasının ve ihracatın ekonomik gelişim açısından önemli olduğunu vurgulayarak cari açık göz önünde bulundurulduğunda kendi ayakları üzerinde durabilmenin ve sürdürülebilir ekonominin mal ve hizmet üretimi ihracından geçtiğini söyledi.

EREN

EkoAvrasya Derneğ Başkanı Hikmet Eren de, derneğin en önemli vizyonlarından birinin KKTC’nin uluslar arası arenada bilinirliğini artırmak olduğunu ifade etti.

Eren, bu kapsamda Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye ve Avraysa arasında  önemli ölçüde ekonomik sosyal ve kültürel dostluk köprüleri kurmayı başardıklarını belirtti.

AYAZ

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Zühre Aydan Ayaz da, insana yatırımı en önemli yatırım olarak gördüklerini, bu sebeple organizasyonda yer almaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Ayaz, etkinliğin öğrencilere kariyer planlamalarında ışık tutacağını kaydetti.

UYGUROĞLU

DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürü ve Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rasime Uyguroğlu da, etkinliği mezun olacak öğrencileri iş hayatına hazırlamak için düzenlediklerini söyledi.

Uyguroğlu, iki yıldır KTSO ile birlikte bu yönde yaptıkları çalışmaların etkili olduğunu anlattı. Uyguroğlu, öğrencilere iyi bir gelecek için destek verdiklerini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.