1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 YIL HAPİS CEZASI…
2 YIL HAPİS CEZASI…

2 YIL HAPİS CEZASI…

Mağusa’da çeşitli uyuşturucu maddelerle yakalanan ve daha öncede benzer sabıkası bulunan Mehmet Bayramlar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı

A+A-

Mağusa’da 101 gr 617 mg Hintkeneviri, 2 gr 359 mg Sentetik Cannabionoid, 2 adet Extacy hap ve Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile Hintkeneviri türü uyuşturucu madde içeren 9 adet sarma sigara ile yakalanan sanık Mehmet Bayramlar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” davalarından yargılanan sanık Bayramlar 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Çeşit çeşit uyuşturucu ile yakalanmıştı…
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri 2 Temmuz 2013 tarihinde sanık Mehmet Bayramlar ile suç ortakları Eylem Yılkan ve Kadir Kıçık’ın beraber kalmakta olduğu evde uyuşturucu madde olduğu yönünde ihbar almış ve konu eve baskın düzenlemişti. Polis tarafından sanık Mehmet Bayramlar ve suç ortakları Eylem Yılkan ile Kadir Kıçık’ın kalmakta olduğu dairenin kapısını çalarak gerekli uyarılar yapılmasına rağmen kapı açılmamış ve polis ise makul güç kullanarak kapıyı açmıştı. Polis ekibi eve girdiği sırada sanık ile suç ortakları balkondan kaçmaya çalışmış ve ellerindeki poşetleri yan taraftaki 2 ayrı apartmanın damına atmışlardı. Akabinde sanığın evinde yapılan aramada ve 2 ayrı apartmanın damına atılan poşetlerde toplam 101 gr 617 mg Hintkeneviri, 2 gr 359 mg Sentetik Cannabionoid, 2 adet extacy hap ve uyuşturucu içeren 9 adet ucu yanık sigara izmariti bulunmuştu.

Sanığın benzeri sabıkası var…
Sanık Mehmet Bayramlar, 16 Ağustos 2012 tarihinde “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından yargılanarak 9 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Soyer: “Sanık ıslah olmadı…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, sanık Mehmet Bayramlar’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu davalar için yasa koyucunun 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirten Soyer, yasa koyucunun ön gördüğü cezalarla toplumun bu illetten korunmasının amaçlandığını söyledi. Sanık Bayramlar’ın 2012 yılında benzeri suçlardan 9 ay hapis cezasına mahkum edildiğini anımsatan Soyer, sanığının ıslah olmadığını ve cezaevinden çıktıktan kısa bir süre sonra yine ayni suçu işlediğini vurguladı. Soyer, sanığın ıslahını temin edici ve bunun yanı sıra ibret verici ve caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiğini belirterek sanığı 2 ayıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.