1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 YIL HAPİSLİK
2 YIL HAPİSLİK

2 YIL HAPİSLİK

143 bin lirayı çalmakla suçlanan Lefke’deki sigorta dairesinin sorumlusu

A+A-

143 bin lirayı çalmakla suçlanan Lefke’deki sigorta dairesinin sorumlusu Ahmet Çavuşoğlu’na sadece 6 bin TL para cezası veren alt mahkemenin kararı bozuldu

Melin DOBRAN
Lefke’de sorumlusu olduğu Sosyal Sigortalar Dairesi’nden 9 yıllık süre içerisinde 143 bin lirayı çalmakla suçlanan Ahmet Çavuşoğlu’na sadece 6 bin TL para cezası veren alt mahkemenin kararı, Başsavcılık tarafından yapılan itiraz sonucu Yüksek Mahkeme tarafından bozuldu.

Sanık hakkında istinaf mahkemesinde gerçekleştirilen dava dün karara bağlandı. Yüksek Mahkeme, sanığın “Kamu görevlisi tarafından sirkat” suçunu işlediğini belirtti ve alt mahkemenin verdiği para cezasını bozarak hapis cezasına çevirdiğini açıkladı.

Yüksek Mahkeme Heyet Başkanı Ahmet Kalkan ve üyeler Gülden Çiftçioğlu, Bertan Özerdağ’ın oybirliği ile vermiş olduğu kararı üye Çiftçioğlu açıkladı.

Başsavcılığın itirazı haklı bulundu
Kararda, Başsavcılığın yapmış olduğu itirazın haklı bulunduğu, sanığın işlemiş olduğu suçun “kamu görevlisi tarafından sirkat” suçu olduğu belirtildi. Gülden Çiftçioğlu, bu tür suçların toplumda kamu kuruluşlarına olan itibarı sarstığını belirterek bu gibi ağır suçların hafifletici sebepleri ne olursa olsun hapis cezası dışında bir cezanın takdir edilmesinin uygun olmadığına kanaat getirdiklerini açıkladı. Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu, almış oldukları karar ışığından alt mahkemenin vermiş olduğu 6 bin TL para cezasını hatalı bulduklarını belirterek cezayı 2 yıl hapis cezasına döndürdüklerini, sanığın bugünden itibaren 2 yıl süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.