1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ
2 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ

2 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Gazimağusa’da evinde 124 gram 70 miligram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan Hüseyin Özbayır’ın Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması tamamlandı.

A+A-

Gazimağusa’da 20 Mart 2013 tarihinde bir Rum’dan 500 Euro karşılığında 124 gram 70 miligram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde satın alan ve Narkotik ekipler tarafından tespit edilerek tutuklanan Hüseyin Özbayır için dün karar günüydü. Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu davalarından yargılanarak suçlu bulunan Hüseyin Özbayır 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Arkadaş kurbanı oldu
Hüseyin Özbayır 20 Mart 2013 tarihinde Maraş bölgesindeki evinde Rum vatandaşı bir arkadaşı ile buluşmuş, arkadaşının içerisine Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde sardığı sigaradan içen Özbayır, uyuşturucu maddeyi beğendiği için, Rum arkadaşından kendisine uyuşturucu madde bulmasını istemişti. Sanık Özbayır, aynı gün içerisinde kendisine uyuşturucu madde bulan Rum’dan 500 Euro karşılığına uyuşturucu madde satın almıştı. Narkotik ekipler aldıkları ihbar üzerine sanık Özbayır’ın ikametgahının yakınlarında pusu görevi yapmış ve Özbayır’ı bir araç içerisinde tespit ederek tutuklamıştı.

Suçlu bulundu
Sanık Hüseyin Özbayır dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti karşısına çıkarıldı. Sanık Özbayır hakkındaki kararı Yargıç Banu Soyer okudu. Sanık Özbayır’ın işlemiş olduğu suçların vahim ve ağır suçlar olduğuna dikkat çeken Soyer, yasa koyucunun bu tür suçlarda 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü dile getirdi. Uyuşturucu suçlarının son yıllarda artış gösterdiğine dikkat çeken Soyer, bu tür suçlara verilecek cezaların ibret verici ve caydırıcı olması gerektiğine değinerek sanık Hüseyin Özbayır’ın 2 yıl hapse mahkum edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.