1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 YIL ÖNCESİ UNUTULMADI
2 YIL ÖNCESİ UNUTULMADI

2 YIL ÖNCESİ UNUTULMADI

Polis iddialar üzerine soruşturma başlattı

A+A-

Lefkoşa–Güzelyurt anayolu üzerinde iki yıl önce meydana gelen trafik kazasında, yol kenarında park eden bir salon araca arkadan çarparak üç gencin yaşamını yitirmesine neden olmakla tutuklanıp, ehliyetine el konulan 20 yaşındaki sürücü C.K.’nin trafikte araç kullandığı iddia edildi. 

Kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle tutuklanan 20 yaşındaki C.K., teminatla serbest kalmış ve dava sonuçlanıncaya değin ehliyetine el konmuştu.

Alayköy yakınlarında 28 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen kazada, Necdet Işıkgün (20), Ferkan Bozkurt (17) ve Müslüm Gerçek (19) yaşamını yitirmişti.

isikgun.jpg

 

Aileler adalet istiyor
Acılı üç aile de adaletin iki yıldır yerini bulmamasından yakınırken, “Kazaya sebep olan kişinin tutuksuz yargılanması, halen davanın neticelendirilmemesi ve ehliyeti alınmasına rağmen trafikte araç kullanmasından ötürü isyan etti.

“Tek istediğimiz adaletin yerini bulmasıdır” diyen aileler, uzun süredir ertelenen mahkemenin sonuçlanmasını ve bu süreçte ehliyetsiz araba kullandığını iddia ettikleri C.K hakkında polisin soruşturma başlatmasını istedi. 

Park halindeki araca çarpmıştı
Kaza, Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun 3 ve 4. kilometresinde 20 yaşındaki C. K.’nin yönetimindeki HS 734 plakalı aracın direksiyon hâkimiyetinin kaybedilmesi neticesinde yol kenarında duran bir arabaya ve yanındaki 5 kişiye çarpmasıyla meydana gelmişti.

Kazada, 20 yaşındaki Ferkan Bozkurt, 20 yaşındaki Necdet Işıkgün olay yerinde hayatını kaybederken, 19 yaşındaki Müslüm Gerçek hastanede yaşam mücadelesini kaybetmiş, aynı yaştaki İzzet Öztemiz ve 18 yaşındaki Turgay Kavukos ise yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

PGM harekete geçti
Polis Genel Müdürlüğü, tutuksuz yargılanan ve ehliyetine mahkeme tarafından el konulan 20 yaşındaki C.K’nin aracıyla trafiğe çıktığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Olayın doğruluğunun Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nin araştırması ve denetlemesi istendi.    

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.