1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 20 BİN LİRA ÖDEDİ
20 BİN LİRA ÖDEDİ

20 BİN LİRA ÖDEDİ

20 bin lira ödedi

A+A-

Kösezade Turizm’de Kargo Müdürü olan ve 150 bin TL para çaldığı gerekçesi ile tutuklanan 41 yaşındaki Güçlü Demirkapı teminata bağlandı

Kösezade Turizm isimli işletmede Kargo Müdürü olarak görev yaptığı esnada 150 bin TL para çaldığı gerekçesi ile tutuklanan 41 yaşındaki Güçlü Demirkapı aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı. Zanlı Demirkapı 7 gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Eylül 2015-Mart 2016 tarihleri arasında Kösezade Turizm’de kargo müdürü olarak görev yapan Güçlü Demirkapı’nın  Lefkoşa’da 27, Girne’de 7, Gazimağusa’da 6 ve Güzelyurt’ta 1 olmak üzere 41 ayrı işyerine sunulan kargo hizmetlerine karşılık tahsil ettiği 140 bin 583 TL’yi şirket muhasebesine vermeyip çaldığını söyledi. Polis, Kösezade Turizm sahibinin 21 Mart tarihinde polise şikâyetçi olduğunu, zanlının aynı gün işyerinin muhasebe müdürü Murat Karahan ile saat 12.00 sıralarında telefon görüşmesi yaptıktan sonra, Ercan Havaalanı’na gittiğini saat 16.25’te Ankara’ya gidecek bir uçak için bilet aldığını açıkladı.

Cheking yaptırdı, ancak uçağa binmedi
Polis, aldıkları bilgi üzerine sınır kapılarına zanlının arandığına dair mesaj çektiklerini, zanlının ise uçak kalkış saatine yakın cheking işlemi yaptırdığını ancak son anda uçağa binmekten vazgeçtiğini söyledi. Polis, zanlının ise 22 Mart tarihinde tutuklandığını belirterek, 2 günlük tutukluluk süresinde zanlının müşterilere ve muhasebeye birçok hayali sahte makbuz tespit ettiklerini ve 7 adet ordino defterini emare olarak aldıklarını kaydetti. Polis, tutukluluk süresinde zanlı Güçlü Demirkapı’nın bir iş yerinden kargo ücreti olarak Ocak-Şubat aylarında 3 Bin 200 TL aldığını tespit ettiklerini söyledi. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı, zanlının 20 bin TL nakit teminat yatırması ve 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması, iki kefilin 25’er bin TL kefalet senedi imzalaması, haftada 2 gün polise gidip imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.