1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 20 GÜNDÜR ÇALIŞMIYOR
20 GÜNDÜR ÇALIŞMIYOR

20 GÜNDÜR ÇALIŞMIYOR

Girne’de 4 devlet dairesinin bulunduğu 4 katlı binaya gelen yaşlı ve engelli vatandaşlar, bozuk olan asansör nedeniyle zor anlar yaşıyor

A+A-

Girne Kaymakamlığı yanında bulunan Sosyal Sigortalar, İhtiyat Sandığı, Çalışma Dairesi ve Vergi Dairesi’ni barındıran 4 katlı binanın asansörünün yaklaşık 20 gündür bozuk olduğu öğrenildi. Binanın merdivenlerinin de standardın çok altında ve yorucu olduğunu söyleyen vatandaşlar, asansörün ne zaman onarılacağını sordu. Yaşlı ve engelli vatandaşlar için son derece önem taşıyan asansörün daha önce de sık sık arıza yaptığını söyleyen vatandaşlar “Kimse bu asansörle ilgilenmiyor” dedi. Star Kıbrıs’a konuşan vatandaşlar ve Sosyal Sigortalar Dairesi’nde çalışan Mahmut Yavşan çok sıkıntı çektiklerini dile getirdi.
 

MAHMUT YAVŞAN (SSK ÇALIŞANI): “İNSANA VERİLEN DEĞER BU MU”
“Ben bu binada Sosyal Sigortalar Dairesi’nde çalışıyorum. Benim esas görevim birinci katta ancak öğlen yemeği için yukarıya çıkmamız gerekiyor, bir de daire amirleri hep üst katta herhangi bir bilgi alışverişi için sık sık yukarıya çıkmamız gerektiğinden asansör bozuldu bozulalı yukarıya çıkamıyorum. Benim merdivenleri de kullanabilmem olanaksız olduğundan yemeğimi arkadaşlarım aşağıya indiriyor. Ama daha ne kadar dayanabileceğiz, insana, çalışana verilen değer bu mu? Bir an önce onarılıp halkın ve bizlerin kullanımına açılması gerekir.”

MERAL TÜKELMAN (VATANDAŞ): “YAŞLI VE ENGELLİLER NASIL ÇIKACAK”
“Bu asansör en az 20 gündür devre dışı. Bu sıcakta merdivenler hiç çıkılmıyor. Üstelik bir acayip yapılmış iki adım attınız mı insanı yoruyor. İkinci kata çıktığınızda sanki 6 kat çıkmış gibi hissediyor insan. Hadi bizim yaşımız müsait çıkabiliyoruz ancak yaşlı veya engelli insanlarımız nasıl yukarıya çıkabilecek? Bu dairelerin sorumlu müdürleri umarım gereken girişimleri yaparlar da kısa sürede son bulur bu işkence.”
MEHDİ DEĞİRMENCİOĞLU (VATANDAŞ): “BİRÇOK KİŞİ ASANSÖRDE KALMIŞTI”
“Asansöre oldum olalı binmiyorum, çünkü çalışırken de sık sık arıza yaptığını biliyorum. Birçok kişi asansörde kaldı daha öncede. O sebepten ben asansörü hiç kullanmıyorum ama merdivenler de hiç kullanışlı değil. Çok dik yapılmış mesafeleri çok yüksek, birinci kata çıkıyorsunuz insanı yoruyor. Burası bir devlet dairesi içinde dört daireyi barındırıyor ve 4 katlı bir bina asansörsüz hizmet vermesi düşünülemez.”

BEKÇİ ŞART
Bazı çalışanlardan edinilen bilgiye göre, bundan birkaç hafta evvel su arızasından binanın alt katlarını su bastığı, suların asansör dairesini doldurmasından ötürü elektrik çarpmasından korkan yetkililerin asansörü hizmet dışı bıraktığıöğrenildi. Binanın mesai sonrası Allaha emanet olduğunu ifade eden bazı çalışanlar, burada her akşam kalacak bir nöbetçinin olmasını istediler. Önemli dört dairenin olduğu bir binanın korunması gerektiğine işaret eden vatandaşlar, yetkililerin derhal bu duruma bir çözüm bulmalarını istedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.