1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 20 KASIM’DA TAM GÜN GREV
20 KASIM’DA TAM GÜN GREV

20 KASIM’DA TAM GÜN GREV

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş,  yeni bina yapımı ve personel eksikliğiyle terfiler konusunda hiçbir adım atılmamasından dolayı Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi’nde 20 Kasım Cuma günü tam gün greve gideceğini bildirdi.

Özkardaş, dağıtımı Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Sendikalar Mukayyitliği’ne yapılmak üzere İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’a yazdığı mektupta grev kararını duyurdu.

Mehmet Özkardaş, basınla da paylaştığı mektubunda, grevin, fiziki konumunun halka hizmet vermeye elverişli olmaması, dosyaların koridorlara taşması, memurların sağlıksız ortamda çalışmak zorunda kalması, personel eksikliği ve terfi kadrolarının açılmasının geciktirilmesi gerekçeleriyle başlatılacağını kaydetti.

Sendikanın daha önceki grev kararının, bir önceki İçişleri ve Çalışma Bakanı’nın çağdaş bina yapımı sözü vermesi nedeniyle geri alındığını anımsatan Özkardaş, “Ancak görüyoruz ki, ne yeni bir bina yapımı ile ilgili bütçeye kaynak ayrılmış, nede proje çalışması başlatılmamıştır. Personel eksikliği ve terfilerle ilgili ise hiçbir yetki alınmamıştır” ifadesini kullandı.

Özkardaş, devlette devamlılık esası olduğu nedeniyle, durumu çalışanlarla değerlendirip, kendilerine verilen sözlerle ilgili adımlar ivedilikle atılmadığı takdirde 20 Kasım 2015 tarihinde Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesinde tam gün grev yapma kararı aldıklarını belirtti.

Açıklamada Merkezi Cezaevi’nde terfi hakkı olan personelin yetki yazılarının Başbakanlıkta bekletildiğini de ileri süren Özkardaş, çalışanların mağduriyetlerinin devam ettiğine işaret ederek, Kasım sonuna kadar cezaevi terfileriyle ilgili yetkilerin alınıp, Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmememsi halinde Aralık ayından itibaren Merkezi Cezaevi’nde bir dizi eylem ve grev başlatacaklarını  kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.