1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 20 OCAK'TA BAŞLIYOR!
20 OCAK'TA BAŞLIYOR!

20 OCAK'TA BAŞLIYOR!

20 Ocak'ta başlıyor!

A+A-

RANDEVU SİSTEMİ BAŞLIYOR;

16 Ocakta Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne devlet hastanelerinde randuvu alınabilecek.20 Ocakta randevulu hastalara bakılmaya başlanacak.

Sağlık Bakanlığı, 20 Ocak Pazartesi’nden itibaren Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde randevulu sisteme geçileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, randevu sistemiyle, hastaların kuyrukta beklemesini engellemeyi amaçladıklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Rifat Siber, Başhekim Yardımcısı Ramadan Kamiloğlu ve Doktor Ersan Berksel bugün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert de katıldı.

Sağlık Bakanı Gülle, sağlık alanında yapılan çalışmalar, atılan ve atılması planlanan adımlar, kalp damar cerrahisinde gelinen noktayla ilgili bilgi verdi.

GÜLLE: “HİZMETLER İYİLEŞTİRİLECEK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Sağlık Çalıştayı Raporları’nın ve yol haritasının 21 Ocak’ta açıklanacağını belirtti. Acil Servislere önem verdiklerini belirten Gülle, gerekli düzenlemelerin yapılacağını, 112 sisteminin yeniden organize edileceğini ifade etti.

Gülle, Gazimağusa ve Girne hastanelerinde de randevulu sisteme geçildiğini, Gazimağusa Hastanesi için randevu almak isteyenlerin 364 8520, Girne Hastanesi’nden randevu almak isteyenlerin ise 815 5097 numaralı telefondan randevu alabileceğini belirtti.

Türkiye’den gelen uzman ekiple, buna yönelik çalışma yapıldığını anlatan Gülle, verilen hizmetlerin iyileştirilmesi yönünde adım attıklarını kaydetti.

Hastaların kuyruklarda beklemesinin önüne geçmek adına randevu sistemini uygulamaya koymak istediklerini söyleyen Gülle, her yönde ve alanda ileri adımlar atılacağını vurguladı.

Doku ve Organ Nakli Yasası’nın Cumhuriyet Meclisi’ne gönderildiğini söyleyen Gülle, bu yasanın yeni bir açılım getireceğini kaydetti. Gülle, hastanelerde gerekli altyapının hazırlanmakta olduğunu ifade etti.

SİBER: “PERSONEL ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Rifat Siber, hastane personelinin çağın ihtiyaçlarına göre özveri ile ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Siber, poliklinikte randevu sistemine geçileceğini belirtti.

BERKSEL, RANDEVU SİSTEMİNİ ANLATTI

Doktor Ersan Berksel, hastanelerin poliklinikte beklemeden şikayetçi olduğunu bu nedenle randevulu sisteme geçiş kararı alındığını kaydetti.

Berksel, 16 Ocak Perşembe günden itibaren randevu almaya başlayabileceklerini, 20 Ocak Pazartesi günden itibaren randevulu hasta muayenesi yapılacağını anlattı.

Randevu almak isteyenler, 11.00-15.00 saatleri arasında 228 5441 numaralı telefondan 3’ü tuşlayarak veya 223 3789 numaralı telefondan direk arayarak, randevu alabilecek. Randevulu hastaların muayenesi, saat 10.30-11.00’den itibaren başlayacak.

Randevusuz hastalar, sabah saatlerinde numara alarak muayene edilecek.

KAMİLOĞLU: “KIBRIS’TA TEK MERKEZ”

Başhekim Baş Yardımcısı Ramadan Kamiloğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi bölümünün tüm Kıbrıs adasında kalp damar cerrahisi ile ilgili invaziv ve noninvaziv girişimleri çatısı altında gerçekleştirebilen tek merkez olduğunu kaydetti.

Kamiloğlu, 2013 yılında 136 açık kalp ameliyatı yapıldığını, toplam operasyon ve girişim sayısının 259 olduğunu belirtti. Kamiloğlu, merkezde kalpte bypass, tüm kapak ameliyatları kapak ameliyatları sırasında bozulmuş kalp ritminin düzeltilmesi için gereken ablasyonlar dahil tüm operasyonların yapıldığını ifade etti.

Hastanede ilk kez kapak onarımı, biyoprotez kapak takılması, varis için endovenöz lazer girişimi, açık kalp cerrahisinin en ağır operasyonu olan aort disseksiyonu operasyonları yapıldığını vurgulayan Kamiloğlu, noninvaziv metod ile damar içerisinden girerek aort anevrizmalarına stentler konduğunu söyledi. Kamiloğlu, aynı şekilde periferik damar darlıklarının gerekli olanlarına stent ve balon müdahaleleri yapıldığını belirtti.

Kamiloğlu, yapay kalp için de hazır olduklarını ifade etti. Merkezden bir yılda yapılan yurt dışı sevk sayısının 10 olduğunu belirten Kamiloğlu, bu sayının her geçen yıl azaldığını vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.