1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI MESAJLARI...
20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI MESAJLARI...

20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI MESAJLARI...

Emekli Astsubaylar Derneği, Kıbrıs Türk halkını; egemen varlığına ve devletine sahip çıkma kararlılığını dosta düşmana göstermek amacıyla,

A+A-

KIBRIS TÜRK PLATFORMU, EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ VE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ MESAJ YAYIMLADI

GKK EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ HALKI RESMİ TÖRENLERE KATILMAYA ÇAĞIRDI

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği, Kıbrıs Türk halkını; egemen varlığına ve devletine sahip çıkma kararlılığını dosta düşmana göstermek amacıyla Şafak Nöbeti’ne ve pazar günü Lefkoşa’da düzenlenecek 20 Temmuz resmi törenine katılmaya çağırdı.

Kıbrıs Türk Platformu, Emekli Astsubaylar Derneği ve Muharip Gaziler Derneği, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Kıbrıs Türk Platformu, Kıbrıs Türk halkının 1963-1974 döneminde, insanlık dışı ambargolar ve orantısız gücüne rağmen varlığını korumak amacıyla Rum ve Yunan’a karşı kahramanca direndiğini anımsatarak, Anavatan Türkiye’nin 20 Temmuz 1974’te Garanti ve İttifak Anlaşmalarından doğan hukuki hakkını kullanarak, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdiğini ve Kıbrıs Türk halkını egemenliğine kavuşturduğunu vurguladı.

Bu harekatın, Rumlar arasındaki iç savaşı durdurduğunu, Yunan cuntasını yıktığını, Yunanistan’a demokrasiyi, Kıbrıs’ın tümüne barışı getirdiğini belirten dernek, mesajında şunları kaydetti:

“Kıbrıs Cumhuriyeti’ni silah zoruyla işgal ettiklerini, 15 Temmuz 1974’te Enosis’i ilan ettiklerini unutanların, hâlâ Türkiye’ye teşekkür borçları olduklarını unutarak, Türkiye’yi Kıbrıs’ta sözde işgalci göstermeye çalışmaları gaflettir, vefasızlıktır. Tarihe ihanettir.

Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümünü coşkuyla kutlar, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. Türk Ulusu sizlere minnettardır.”

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ

GKK Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü de, Kıbrıs Türk halkını soykırımdan kurtarıp, barış ve özgürlüğe kavuşturan Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yılında, Kıbrıs Türk halkını, egemen varlığına ve KKTC devletine sahip çıkma kararlılığını, dosta düşmana göstermek amacıyla 19 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00’de Yavuz Çıkarma Plajı’ndaki Şafak Nöbeti’ne ve 20 Temmuz Pazar günü saat 09.30’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmi geçit törenine katılmaya çağırdı.

Ömürlü, şehitlerin kendilerine emanet ettiği kutsal KKTC devletine sahip çıkmaya ve geleceğe güvenle bakmaya, ayrıca Anavatan Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte sonsuza dek yaşatmaya kesin kararlı olduklarını bildirdi.

20 Temmuz 1974 Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını vurgulayan Ömürlü, şunları kaydetti:

“Bugün KKTC devletinin egemen varlığının, temelinin atıldığı gündür. Bugün Kıbrıs Türk halkının can güvenliğinin ve özgürlüğünün teminat altına alındığı gündür.

20 Temmuz, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde, bağımsız, özgür ve egemen bir halk olarak varlığımızı geleceğe taşıma açısından tarihi bir gündür. Mehmetçik ile Mücahit karşısında direnemeyen Rum-Yunan çapulcularının sivil kadın-çocuk yaşlı demeden Türkeli, Atlılar, Muratağa, Sandallar ve Aleminyo’da işledikleri katliamların asla ve asla unutulmayacağı bir gündür.

Yeni nesillerimizin, bir daha asla geçmişte yaşananları yaşamaması için, bizlere düşen görev, Egemen varlığımızın ve özgür yaşamımızın simgesi olan KKTC Devletine, her ne şart altında olursak olalım sahip çıkmak ve geleceğe taşımaktır. Bu vesile ile Türk Silahlı Kuvvetlerimize sonsuz şükranlarımızı sunar, güvenimizin tam olduğunu belirtiriz.”

Ömürlü mesajında şehitleri rahmetle andı, gazilere de saygı ve şükranlarını sundu.

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sümmani Salman da, bugün Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varılmamışsa bunun tek sorumlusunun Kıbrıs Rum kesimi olduğunu belirterek, Rum tarafının görüşme masasındaki uzlaşmaz isteklerine işaret etti ve Cumhurbaşkanı ile hükümetin, ülkenin uluslararası düzeyde tanınması ve halkın refahının yükseltilmesi için harekete geçmesi gerektiğini savundu.

Salman, KKTC devletinin bu yıl 40. kuruluş yılını coşku ve heyecanla kutladığını da belirterek, 20 Temmuz’u yaşayanların bu günlere nasıl gelindiğini, yeni neslin de atalarının bugünlere gelinmesi için nelere göğüs gerdiğini çok iyi bildiklerine dikkat çekti, Türkiye’ye şükranlarını sundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.