1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI’NIN 40. YIL DÖNÜMÜ
20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI’NIN 40. YIL DÖNÜMÜ

20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI’NIN 40. YIL DÖNÜMÜ

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümü, törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

A+A-

KUTLAMALAR 21 PARE TOP ATIŞI VE CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN KONUŞMASIYLA BAŞLAYACAK

KUTLAMALAR İÇİN, TC CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL VE BİRÇOK KONUK KKTC’YE GELECEK

İLÇELERDE TÖRENLER DÜZENLENECEK VE KUTLAMA ETKİNLİKLERİ YAPILACAK

19 TEMMUZ’U 20 TEMMUZ’A BAĞLAYAN GECE ŞAFAK NÖBETİ TUTULACAK. ŞAFAK NÖBETİNE ZÜHAL OLCAY VE KÜRŞAT BAŞAR DA KATILACAK

TÜRK HAVA KUVVETLERİ’NE BAĞLI SOLO TÜRK VE TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ SUNACAK

ALAMİNYO, TOPÇUKÖY, TUZLA VE TAŞPINAR ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILACAK

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümü, törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

Kıbrıs Türk halkını özgürlüğe kavuşturan 20 Temmuz 1974’teki Barış Harekatı’nın yıldönümü kutlamalarına katılmak amacıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere, Türkiye ve çeşitli ülkelerden birçok konuk KKTC’ye gelecek.

Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü resmi kutlamaları, 19 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’de 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun BRT’den yapacağı konuşmayla başlayacak.

Bayram nedeniyle başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde törenler düzenlenecek; çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

CUMHURBAŞKANI VE EŞİ RESEPSİYON VERECEK

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Eşi Meral Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle resepsiyon verecek.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 20 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek resepsiyon, saat 19.30’da başlayacak.

Bayram nedeniyle, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber Siber ve eşi Rifat Siber de, KKTC’ye davet edilen resmi konuklar onuruna akşam yemeği verecek.

Yemek, 19 Temmuz Cumartesi günü Merit Park Otel’de saat 20.00’de başlayacak. 

ETKİNLİKLER BU AKŞAM KONSERLE BAŞLIYOR

Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle gerçekleştirilecek etkinliklerden ilki bu akşam Lefkoşa’da yapılacak.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Kültür Dairesi tarafından düzenlenen, Devlet Türk Müziği Topluluğu ve Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu konseri saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Yarın saat 18.30’da ise, Gazimağusa’da Mehteran Birliği konseri yapılacak.

19 TEMMUZ CUMARTESİ ETKİNLİKLERİ

Öte yandan 19 Temmuz Cumartesi günü Dışişleri Bakanı Özdil Nami tarafından startı verilecek “Bisikletle Barış Turu” gerçekleştirilecek. Etkinlik Dışişleri Bakanlığı’ndan saat 10.00’da başlayacak ve saat 17.30’da Girne Pia Bela Otel’de tamamlanacak.

40 Yaş üstü Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası ise Lefkoşa Federasyon Binası’nda saat 10.00'da yer alacak.

Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi’ndeki Okçuluk Barış Yarışması saat 18.00’de başlayacak.

Mehteran Birliği, Girne Atatürk Anıtı’nda saat 19.00’da konser verecek.

20 TEMMUZ PAZAR ETKİNLİKLERİ

20 Temmuz sabahı gerçekleştirilecek ilk etkinlik olan “Zıpkın ve Olta ile Balık Avlama Yarışması” sabah 06.00’da başlayacak. Yarışma Yeni Erenköy Limanı’nda yer alacak. 

Girne 20 Temmuz Kordonboyu Sokak’ta bulunan Atatürk Anıtı’nda saat 16.00’da ise Beşiktaş Belediyesi Bando Konseri gerçekleştirilecek.

KTBK Komutanlığı Bando Konseri de yine aynı yerde saat 17.00’de başlayacak.

Gazimağusa tören alanında GKK Bando Konseri yapılacak. Konser saat 17.30’da başlayacak.

Güzelyurt’ta yapılacak Mehteran Takımı Konseri de saat 19.00’da başlayacak.

Öte yandan Atletizim Federasyonu, “20 Temmuz Yol Koşusu” düzenleyecek. Koşu, saat 19.00’da Yavuz Çıkarma Plajı-Girne Atatürk Büstü güzergahında yapılacak.

“20 TEMMUZ BAYRAK RALLİSİ” DÜN BAŞLADI

20 Temmuz kutlama etkinliklerinin başlaması için bayrak getirecek tekneler dün sabah denize açıldı.

Girne’den hareket eden ve Aydıncık’a varacak olan tekneler ve mürettebatı Aydıncık’ta yapılacak törende KKTC bayrağı verip TC bayrağı alacaklar.
18 Temmuz akşamı saat 20.00’de başlayacak törende teati edilecek bayraklar 19 Temmuz sabahı yatlarla Yavuz Çıkarma Plajı’na taşınacak.
Bayraklar, 20 Temmuz sabahı sivil ve askeri erkan huzurunda 21 pare top atışıyla askeri güçlere teslim edilecek.

VAKKAS ALTINBAŞ ANAMUR’DAN GİRNE’YE YÜZECEK

Öte yandan Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’ye yüzme mesafesi kadar yakın olduğunu göstermek amacıyla Anamur’dan Girne’ye yüzecek.

Vakkas Altınbaş, Anamur’dan Girne’ye 40 saatte yüzecek. Yarın başlayacak yüzme maratonu 20 Temmuz’da sona erecek.

ŞAFAK NÖBETİ... ZUHAL OLCAY VE KÜRŞAT BAŞAR DA KATILACAK

Son 4 yıldır yapılan Şafak Nöbeti bu yıl da 19 Temmuz’u 20 Temmuz’a bağlayan gece gerçekleştirilecek.

Şafak Nöbeti etkinliği saat 21.00’de başlayacak ve etkinlikte Türkiyeli sanatçı Zuhal Olcay sahne alacak. Olcay'a Burçin Büke piyanosu ve yazar - müzisyen Kürşat Başar saksafonuyla eşlik edecek.

Nöbette, kırk yıl önce Yavuz Çıkarma Plajı'na çıkan 50. Alay tekrar aynı sahile gelecek ve sahilde sancaklarını açarak Mücahitlerle buluşacak.

İstanbul'dan gelen 110 kişilik kadrosuyla dünyanın en kalabalık Mehteran Bölüğü de Şafak Nöbeti’ne katılacak.

Şafak Nöbeti bu yıl da her yıl olduğu gibi geleneksel meşale yürüyüşüyle devam edip, şafak saatindeki havai fişek gösterisi ve dualarla sabah ezanının okunması ile sona erecek. Sahur ikramı ise neyzen dinletisi eşliğinde yer alacak.

TÜRK YILDIZLARI

20 Temmuz kutlamaları çerçevesinde Girne’de Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Solo Türk ve Türk Yıldızları, gösteri sunacak.

Solo Türk Gösteri saat 18.00, Türk Yıldızları’nın gösterisi ise 18.30’de başlayacak.

19 TEMMUZ’DA 3 TÖREN

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı çerçevesinde 19 Temmuz Cumartesi günü 3 tören gerçekleştirilecek.

İlk tören, Boğaz Şehitliği’nde saat 18.00’da başlayacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak; saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ve anıt özel defterinin imzalanması yer alacak.

İkinci tören Cumhuriyet Parkı’nda, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt kabrinde saat 18.30’da başlayacak.

Anıtlara çelenklerin konulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından, anıt özel defterinin imzalanmasıyla sona erecek.

Üçüncü tören ise, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarının bulunduğu Anıttepe’de saat 19.00’da anıta çelenklerin konulmasıyla başlayacak.

Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından, anıt özel defterinin imzalanmasıyla son bulacak.

20 TEMMUZ’DA LEFKOŞA’DAKİ TÖRENLER

20 Temmuz Pazar günü Lefkoşa’daki ilk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde yer alacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla saat 08.30’da başlayacak törende, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Tören, anıt özel defterin imzalanmasıyla tamamlanacak.

Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilecek ikinci tören ise, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla saat 08.50’de başlayacak. Törende, saygı duruşu, saygı atışı ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.

DR. KÜÇÜK BULVARI’NDAKİ GEÇİT TÖRENİ

Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmi tören saat 09.30’da İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak. Tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasının ardından mesaj teatisi yapılacak.

Daha sonra Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayraklar Cumhurbaşkanı’na sunulacak.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmasının ardından tören, Gençlik Dairesi halk dansları gösterisi, Mehteran Birliği Konseri ve resmigeçitle sona erecek.

GAZİMAĞUSA’DAKİ TÖRENLER

20 Temmuz’da Gazimağusa’daki ilk tören, saat 17.30’da Zafer Anıtı’na çelenklerin konmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından tören sona erecek.

İkinci tören ise, Polat Paşa Bulvarı’nda saat 18.00’de başlayacak. Törende, birliklerin ve halkın bayramının kutlanması ardından İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler yer alacak. Tören resmigeçitle sona erecek.

GİRNE’DEKİ TÖRENLER

Girne’deki ilk tören saat 08.55’de Yavuz Çıkarma Plajı’nda protokol sırasına göre çelenklerin denize bırakılmasıyla başlayacak.

Tören çerçevesinde saat 09.15’te 21 pare top atışı yapılacak ve Saygı Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak.

Törende, Türkiye Aydıncık’tan KKTC Yelken Motor Kürek Federasyonu tarafından getirilen bayrakların adaya çıkartılması sonrasında İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilip, meşaleler yakılacak.

Tören, meşalenin Lefkoşa’ya götürülmek üzere GAÜ örgencileri tarafından teslim alınması ardından Karaoğlanoğlu Şehitliği ziyaret edilerek şehit kabirlerine çiçek bırakılmasıyla sona erecek.

Girne’deki ikinci tören ise, Atatürk Anıtı önünde saat 16.05’te anıta çelenklerin konmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından birlikler, okullar ve halkın bayramı kutlanacak.

Tören, konuşmalar ve şiirlerin okunması ve resmigeçitle sona erecek.

Girne Atatürk Anıtı’nda saat 18.00’de Türk Yıldızları ve Solo Türk Yıldızı gösterisi; saat 19.00’da ise Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu konseri yer alacak.

GÜZELYURT’TAKİ TÖREN

Güzelyurt’taki tören, saat 18.45’te Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.

Tören saat 19.00’da birliklerin denetlenmesiyle devam edecek ve ardından günün anlam, önemine ilişkin konuşmalar yapılacak.

Tören öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ardından yapılacak resmigeçitle sonra erecek.

İSKELE’DEKİ TÖREN

İskele’deki tören, saat 18.00’de Ecevit Meydanı’nda yer alacak. Tören protokol sırasına göre çelenklerin konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından birliklerle halkın bayramının kutlamasıyla devam edecek.

Törende, bir subayın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okuyacak. Tören, İskele Belediyesi Halk Dansları topluluğunun gösterisinin ardından tören geçişiyle sona erecek.

LEFKE’DEKİ TÖREN

Lefke’deki ilk tören Lefke Şehitliği’nde saat 09.15’te protokol tarafından çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitlik özel defteri imzalanacak.

Atatürk Anıtı önündeki tören ise, saat 10.00’da çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından tören birlikleri denetlenecek, şiirler okunup ve konuşmalar yapılacak. Geçit töreninin ardından ve Kaymakamlık tarafından tebrik kabul edilecek.

GEÇİTKALE’DEKİ TÖREN

Geçitkale’deki tören ise, saat 09.00’da Atatürk Büstü önünde gerçekleştirilecek.

Törende, protokol sırasına göre çelenkler konulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından Geçitkale İlkokulu öğretmeni Emine Emel günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak.

ALAMİNYO, TOPÇUKÖY, TUZLA VE TAŞPINAR ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILACAK

1974 Barış Hareketi sırasında şehit düşenler de düzenlenecek törenlerle anılacak.

Geçitkale Bölüğü Alaminyo Takımı’ndan görev yaparken şehit olan 20 kişi için, 21 Temmuz Pazartesi günü saat 19.30’da Değirmenlik’te Alaminyo Şehitler Anıtı önünde anma töreni yapılacak.

Topçuköylü 9 şehit, 22 Temmuz Salı günü saat 18.30’da Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak.

Tuzla Şehitleri için, 23 Temmuz Çarşamba günü saat 09.00’da Tuzla Şehitliği’nde yer alacak törenle anılacak.

Taşpınar Şehitleri için ise, 25 Temmuz Cuma günü saat 09.00’da Taşpınar Şehitliği’nde tören düzenlenecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.