1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “20 TEMMUZ BİZİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI”
“20 TEMMUZ BİZİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI”

“20 TEMMUZ BİZİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI”

“20 TEMMUZ BİZİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI”

A+A-

BAYINDIRLIK ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI KUTLU EVREN:

“20 TEMMUZ BİZİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI”

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, 20 Temmuz 1974’ün; Kıbrıs Türk halkının onurlu varoluş mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, “Geçen 41 yılda Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve yardımlarıyla Kıbrıs Türk halkı olarak ulaştığımız nokta; geleceğe ümit ve güvenle bakmamız için yeterli neden oluşturmaktadır” dedi.

Kutlu Evren 20 Temmuz dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğüne kavuşturan 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 41. yıldönümünü, Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve güvencesi altında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında huzur ve güven içerisinde kutlamakta olduklarını vurguladı.

Evren, 20 Temmuz 1974’ün; Kıbrıs Türk halkının onurlu varoluş mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, “41 yıl önce Anavatan Türkiye’nin uluslararası anlaşmalara dayanan meşru müdahale hakkını kullanarak Enosis’i engellediğini, Kıbrıs’ta kan akıtılmasını önlediğini ve adaya kalıcı bir barış ve huzur getirdiğini” kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının geçmişte yaşadığı karanlık ve acı dolu günlere rağmen kapsamlı bir çözüme yönelik yapıcı vizyonunu sürdürdüğünü vurgulayan Evren, şunları kaydetti:

“1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 41. yıldönümünü bir kez daha coşku ile kutladığımız bu günde halkımız, 20 Temmuz’un anlam ve önemini iyice idrak ederek geleceğe güvenle bakmalıdır.

Geriye baktığımızda aradan geçen 41 yılda Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve yardımlarıyla Kıbrıs Türk halkı olarak ulaştığımız nokta, geleceğe ümit ve güvenle bakmamız için yeterli neden oluşturmaktadır.

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın bir yıldönümünü daha coşkuyla kutlarken bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anar, gazilerimizi saygıyla selamlar, Türkiye Cumhuriyeti ve Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlılık duygularımızı ifade etmek isterim.”

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.