1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 20 YAŞINDA ACI ÖLÜM...
20 YAŞINDA ACI ÖLÜM...

20 YAŞINDA ACI ÖLÜM...

‘Çok üzgünüm’ dese de, ağır bedel ödeyecek;

A+A-

 

Dikkatsiz sürüş yapan ve 20 yaşındaki Aliyev’in ölümüne neden olan Abdaldayem, ağır bedel ödeyecek

Gazimağusa’da önceki gün motosikletle otomobilin çarpıştığı ve Azerbaycan uyruklu Heyder Aliyev’in ölümü ile sonuçlanan kaza ile ilgili gözaltına alınan araç sürücüsü Filistin uyruklu Jafar Y.M Abdaldayem dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Banu Soyer’in huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye kaza ile ilgili olguları aktaran Gazimağusa Trafik Şubesi’nde görevli polis Müfettiş Muavini Mustafa Özkantürk,  zanlı Jafar Y.M Abdaldayem’in 15 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.45’te eski Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda, Lefkoşa istikametinde EJ 825 plakalı aracı ile serettiği esnada, karşı yönden gelmekte olan araçlara öncelik vermeksizin dikkatsiz bir şekilde hastane yoluna doğru sağa dönüşe geçtiğini ve Lefkoşa istikametinden Gazimağusa istikametine doğru gelmekte olan Heyder Aliyev yönetimindeki LR 207 plakalı motosikletin önünü tıkadığını ve trafik kazası meydana geldiğini anlattı. Heyder Aliyev’in ağır yaralı olarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini söyleyen Özkantürk, zanlının tutuklandığını aktardı.

Avukat, Aliyev’in süratli olduğunu iddia etti

Tahkikatın henüz yeni başladığına dikkat çeken Özkantürk, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Mustafa İldeniz bu talebi 2 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatı Ramadan Sanıvar talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, kazanın meydana geldiği kazanın diğer kavşaklara göre daha tehlikeli durumda olduğunu ve konu kavşakta yeterli ışıklandırmanın bulunmadığını iddia etti. Kazada ölen Heyder Aliyev’in paket elemanı olarak görev yaptığını ve aceleci bir şekilde davrandığı için aşırı sürat ile trafikte seyrettiğini öne süren Sanıvar, ayrıca Aliyev’in kaza esnasında kask takmadığını da iddia etti.

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak için zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.