1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 20 YILDIR MAĞARADA YAŞIYOR
20 YILDIR MAĞARADA YAŞIYOR

20 YILDIR MAĞARADA YAŞIYOR

Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi Province adlı bölgede, dağdaki bir mağarada yaşayan 54 yaşındaki adamın evi görenleri şaşırtıyor.

A+A-

İnsanlarla bir arada ve medeniyetin içinde yaşamak istemeyen 54 yaşındaki Feng Mingshan, mağara evine yaklaşık 20 yıl önce taşınmış. Mağara evi yerden 50 metre yükseklikte yer alıyor ve buraya ulaşmak için dik bir tırmanış gerçekleştirmek gerekiyor. 

Mağaraya tırmanmak oldukça tehlikeli zira çok dik bir zirvede yer alıyor. Mingshan, sadece bir kapısı olan mağara evine dağın girinti çıkıntıları yardımıyla tırmanarak ulaşıyor. 
 

Mingshan, yaşadığı yer olan Gaoba şehrini 1993 yılında terk ettiğini ve bir daha da dönmediğini belirtiyor. Mağara evinde yaşamaktan memnun olan Mingshan, öyle ki medeniyetin gerektirdiği herşeyden vazgeçmiş durumda. Hatta kıyafet bile giymeyi tercih etmiyor ve ekliyor: "Burayı gençliğimde keşfettim. Küçük bir mağaraydı. Taşınmaya karar verdiğimde içini bir çekiç yardımıyla büyüttüm ve zamanla bu hale getirdim"

Mingshan'ın kardeşi Feng Xueming, kardeşinin garip olduğunu kabul ettiğini belirterek "Kendisi oldum olası insanlarla iletişimde olmaktan hoşlanmazdı" diyor. 

Bölge sakinleri Mingshan'ın yalnızca geceleri mağara evinden ayrıldığını belirtiriyor. Mingshan'ın hayatının böyle devam etmemesi gerektiğini düşünen yetkililerse onu bakımevine yerleştirmek istiyor. 

MEDENİYETİN GÖBEĞİNDE İLKEL YAŞAM İÇİN TIKLAYINIZ

mynet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.