1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2009 YILINDA ÖDEME YAPTI HALA GELEN GİDEN YOK!
2009 YILINDA ÖDEME YAPTI HALA GELEN GİDEN YOK!

2009 YILINDA ÖDEME YAPTI HALA GELEN GİDEN YOK!

7 senede bağlanamadı!

A+A-

Beyarmudu ile Pile arasında bulunan ağılına, elektrik bağlanması için 2009 yılında KIB-TEK'e müracaat edip, bin TL'lik ödeme yapan Kaplan Demirel'in ağılına halen elektrik bağlanmadı

Ceren ÖZBİL

Beyarmudu'nda Aydan Karahan Stadı yanında ağılı bulunan Kaplan Demirel, ağılına elektrik bağlanması için KIB-TEK'e 2009 yılında bin TL'lik ödeme yaptı. Ancak üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen halen ağılına elektrik bağlanmadı.

Demirel, yıllardır ağılındaki hayvanlara akşamları karanlıkta yem ve su verdiğini, ilaç vermesi gerektiğinde de yine karanlıkta vermek zorunda kaldığını anlattı.

Bu nedenle yüzlerde hayvanını kaybettiğini ifade eden Demirel, yetkililere çağrı yaparak, "ben ödememi yaptım. Neden yıllardır elektriğimi bağlamıyorlar. Bağlamayacaklarsa neden paramı aldılar?" diye sordu.

Erdoğan: Devletin fon oluşturması gerekiyor

KIBRIS Gazetesi'ne açıklama yapan KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, bölgeye elektrik bağlanması için 2005 yılında bir proje çıkarıldığını ve 2009 yılında da bağlandığını anlattı.

Projenin maliyetinin karşılanması içinse o dönemde bin TL üreticinin, 9 bin TL de Hayvancılık Dairesi'nin ödemesinin kararlaştırıldığını ifade eden Erdoğan, söz konusu ağıla elektrik bağlanması içinse gerekli maliyetin 10 bin TL'nin üstünde olduğunu belirtti.

Erdoğan, Kaplan Demirel'e ait bu ağılla birlikte bölgedeki 3 ağıla daha maliyet sorunu nedeniyle elektrik bağlanamadığını söyleyerek, devletin bu durumda olan üreticiler için bir fon yaratması gerektiğini kaydetti.

Gürcan Erdoğan, ancak bu sorunun sadece Beyarmudu'nda değil diğer bölgelerde de yaşandığını söyledi.

Hiç biri ödenmedi...

Hayvancılık Dairesi'nin söz konusu ağıllara elektrik bağlanması için ödeyeceği ağıl başına 9 bin TL'nin tek bir kuruşunu bile ödemediği öğrenildi.

KIB-TEK’in Beyarmudu ağıl bölgesine elektrik bağlanması nedeniyle o dönemki tutarı ile devletten yaklaşık 270 bin TL alacağı buluyor.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.