1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2011 YILI SONRASINDA İSTİHDAM EDİLEN ÖĞRETMENLER GREV YAPTI
2011 YILI SONRASINDA İSTİHDAM EDİLEN ÖĞRETMENLER GREV YAPTI

2011 YILI SONRASINDA İSTİHDAM EDİLEN ÖĞRETMENLER GREV YAPTI

2011 yılı sonrasında istihdam edilen öğretmenler grev ve eylem yaptı

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, “göç yasası” olarak nitelendirdiği, 2011’de yürürlüğe giren Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın kaldırılması talebiyle eylem yaptı.

Bu yasa tahtında istihdam edilmiş öğretmenler ise grev uyguladı…
Öğretmenler, sendika lokalinde toplanarak sloganları eşliğinde Meclis’e yürüdü.

Meclis önünde toplanan öğretmenlere seslenen sendika başkanı Selma Eylem, kavgalarının emek ve sermaye kavgası olduğunu belirterek, “öğretmenler arasında ayrımcılık yaratan yasalar çıkarıp öğretmenlerin sosyo-ekonomik statüsünü gerileterek öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Öğretmenlerin toplumda hedef haline getirilmesini kabul etmeyeceklerini kaydeden Eylem, seçimden önce verilen sözleri unutanlara, yasayı kalıcı hale getirmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini söyledi.
Eylem, nitelikli parasız eğitim ve layık demokratik toplum için çalışmaya devam edileceğini kaydetti.

Selma Eylem’in konuşmasının ardından sendika yönetimi ve bir grup öğretmen, Yasanın kaldırılması talebi ve kadük olan yasa tasarısının güncellenmiş halini parti başkanlarına sunmak için Meclis’e girdi.

Öğretmenler daha sonra Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman, Dışişleri Bakanı Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile UBP Genel Başkanı Ersin Tatarla görüştü…

Öğretmenler görüşmelerinde Kamu çalışanlarının ödeneklerini düzenleyen yasanın iyileştirilmesi için hazırlanan ve kadük olan yasanın yeniden düzenlenmiş halini Meclisin gündemine gelmesi için destek istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.