1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “2013 İÇ POLİTİKA, GEREKSE DE KIBRIS SORUNU BAĞLAMINDA KIBRIS TÜRK’Ü AÇISINDAN KÖTÜ GEÇTİ”
“2013 İÇ POLİTİKA, GEREKSE DE KIBRIS SORUNU BAĞLAMINDA KIBRIS TÜRK’Ü AÇISINDAN KÖTÜ GEÇTİ”

“2013 İÇ POLİTİKA, GEREKSE DE KIBRIS SORUNU BAĞLAMINDA KIBRIS TÜRK’Ü AÇISINDAN KÖTÜ GEÇTİ”

“2013 İÇ POLİTİKA, GEREKSE DE KIBRIS SORUNU BAĞLAMINDA KIBRIS TÜRK’Ü AÇISINDAN KÖTÜ GEÇTİ”

A+A-

ÖZYİĞİT YENİ YILDA EKONOMİK SORUNLARIN AŞILMASI, DEMOKRASİNİN GELİŞMESİ İLE ADİL VE KALICI ÇÖZÜME ULAŞILMASI TEMENNİSİNDE BULUNDU

“2013 İÇ POLİTİKA, GEREKSE DE KIBRIS SORUNU BAĞLAMINDA KIBRIS TÜRK’Ü AÇISINDAN KÖTÜ GEÇTİ”

“İKİ TARAF DA FEDERASYON KONUSUNDA SAMİMİ DAVRANMIYOR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2013’de sivilleşme, demokratikleşme, adalet ve eşitlik yönünde geriye gidildiğini savundu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit TDP Basın Bürosu aracılığıyla yayımladığı yeni yıl mesajında 2013 yılının gerek iç politika, gerekse de Kıbrıs sorunu bağlamında Kıbrıs Türk’ü açısından kötü geçtiğini savundu. Özyiğit, 2014 yılında Kıbrıs sorununa “adil ve kalıcı çözüm” bulunması, ekonomik sorunların aşılması, “çağdaş ve adil” bir düzenin temellerinin atılması, sağlık, huzur ve mutluluk temennisinde bulundu.

2013’de sivilleşme, demokrasi, adalet ve eşitlik yönünden geriye gidildiğini ekonomide kriz yaşandığını, çalışanların yaşam şartlarının geriye götürüldüğünü, halkın fakirleştiğini, işsizliğin arttığını, halkın kurumlarının “peş keş” çekildiğini savundu.

Hükümetteki partinin son genel seçimlerde değişmesine rağmen, politikaların değişmediğini savunan Özyiğit, “Halkı fakirleştiren, alım gücünü düşüren karar ve uygulamalar artarak devam etmiş, başta elektrik, akaryakıt ve tüp gaz olmak üzere, iğneden ipliğe her şey zamlanmış, ekonomik paketin uygulanması aynen devam etmiştir. Kısacası CTP-DP hükümeti, geçmiş UBP hükümetinin icraatlarına aynen devam etmiştir” dedi.

ASGARİ ÜCRET

TDP Genel Başkanı Özyiğit, hükümet ortağı CTP-BG’nin asgari ücretin belirlenmesi için işçi temsilcileri ile değil, işveren temsilcileri ile anlaştığını ve asgari ücretliyi “daha da açlığa mahkum ettiğini” savundu.

CTP-BG hükümetinin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun hükümet programında da yer alan “özerkleştirmesinden” vazgeçildiğini savunan Özyiğit, hükümetin hükümet programının tam tersine hareket ettiğini savundu.

2013 yılının en önemli gelişmelerinden birinin UBP hükümetinin yerine CTP-BG/TDP/DP-Ulusal Güçler hükümetinin kurulması olduğunu ileri süren TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, geçiş hükümeti döneminde halkın devlete ve hükümete güven duymaya başladığını, atılan adımların ve alınan kararların halkta bir umut ışığı yarattığını ancak CTP-BG/DP-Ulusal Güçler hükümetinin bu güveni erozyona uğrattığını iddia etti.

TARAFLAR FEDERASYON KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL

Kıbrıs sorunu bağlamında son günlerde bir hareketlilik yaşandığını, ABD, AB ve BM başta olmak üzere uluslar arası güçlerin devrede olduğunu belirten Özyiğit, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların bu süreçte özne olmaları gerektiğini, bunun için de özellikle barış güçlerinin ayağa kalkarak ses vermeleri gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Sorunu’nda iki tarafın da federasyon konusunda “samimi” davranmadığını savunan Özyiğit, Rum tarafının Üniter Devleti dayatmaya, Kıbrıs Türk tarafının ise konfederal yapıyı federal çözüm diye sunmaya çalıştığını savundu.

Özyiğit, TDP olarak, iki bölgeli iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm ile uluslararası tek kimlik, tek vatandaşlık ve tek egemenlik yönünde görüşleri olduğunu kaydetti

TDP olarak toplumsal kurtuluş peşinde olduklarını ve mücadelelerinin de bu yönde olduğunu belirten Özyiğit, bunu tarihi bir sorumluluk ve ödev olarak algıladıklarını söyledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.