1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2013 YILINDA ELE GEÇİRİLEN 16 BOŞ KOVANLA UYUMLU!
2013 YILINDA ELE GEÇİRİLEN 16 BOŞ KOVANLA UYUMLU!

2013 YILINDA ELE GEÇİRİLEN 16 BOŞ KOVANLA UYUMLU!

Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi'nin aldıkları bir ihbar üzerine Lefkoşa'da

A+A-

Lefkoşa’da bir işçinin tulumunda çıkan silahın balistik incelemesi tamamlandı

Lefkoşa’da 30 Haziran tarihinde İlhan Toğrul’un tulumunun cebinde bulunan vizör marka silah ile ilgili balistik inceleme sonuçları belli oldu. Silahın 2013 yılında bulunan 16 boş mermi kovanı ile uyuştuğu tespit edildi. Boş mermi kovanlarının 2013 yılında meydana gelen bir olayla bağlantısı olduğu, o tarihte olayla ilgili Murat Güvener isimli şahsın da gözaltına alındığı belirtildi.Polis,zanlı Murat Güvener’i önceki gün gözaltına alarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.

BOŞ KOVANLARLA UYUŞTU
Duruşmada 30 Haziran 2014 tarihinde saat 19.30 sıralarında Enver Paşa Caddesinde hareket halinde olanFT 683 plakalı araçta yapılan aramada yolcu olan zanlı İlhan Toğrul’un tulumunun cebinde 7.65 mm vizör marka silah bulunduğu açıklandı. Polis, zanlı Toğrul’un ifadesinde silahı Abdullah Çoban’dan aldığını, bunun üzerine Çoban’ın da gözaltına alındığını ifade etti. Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını,silahın ise balistik incelemeye gönderildiğini belirten polis, inceleme sonucu silahın 2013 yılında bulunan 16 boş kovan ile uyuştuğunu söyledi.
Polis,16 boş kovanın 2013 yılında zanlı Murat Güvener’in evinde bulunduğunu belirterek, zanlının polise verdiği ifadede boş kovanları silah tamiri ve denemesi için kullandığını söylediğini açıkladı.Polis, zanlının silahı tamir etmek için polis genel müdürlüğünden aldığını söylediğini ancak polise ait böyle bir silah olmadığını ifade etti.

SİLAH ARAŞTIRILIYOR
Boş kovanlar ve silah ile soruşturma yürüttüklerini belirten polis, kovanların zanlının eline nasıl geçtiğinin yada tabancanın nerden temin edildiğinin araştırılacağını belirtti. Polis, meselenin ciddi olduğunu ve zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.Mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

 

Star Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.