1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “2013 ZAMLARLA, ÇALIŞAN HAKLARININ BUDANMASI, YOLSUZLUK VE YOKSULLUKLA HATIRLANACAK”
“2013 ZAMLARLA, ÇALIŞAN HAKLARININ BUDANMASI, YOLSUZLUK VE YOKSULLUKLA HATIRLANACAK”

“2013 ZAMLARLA, ÇALIŞAN HAKLARININ BUDANMASI, YOLSUZLUK VE YOKSULLUKLA HATIRLANACAK”

“2013 ZAMLARLA, ÇALIŞAN HAKLARININ BUDANMASI, YOLSUZLUK VE YOKSULLUKLA HATIRLANACAK”

A+A-

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, 2013 yılının da bir önceki yılda olduğu gibi, zamlarla, çalışanların haklarının budanmasıyla, yolsuzlukların ve yoksullukların artmasıyla hatırlanacağını savundu.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yayımladığı yeni yıl mesajında, sadece dövizde yaşanan artış nedeniyle son dört ayda % 20’lere varan kayıplar yaşandığını, toplamda ise reel alım gücünün % 50’den fazla eridiğini söyledi.

Elektriğe, akaryakıta, tüp gaza, gıda maddelerine yapılan korkunç zamlara rağmen maaş ve ücretlerin yerinde saydığını kaydeden Özkardaş, partizanca yapılan üçlü kararnamelere devam edilirken, hükümette olanların, muhalefetteyken verdikleri sözlerin tersini yapmaya başladıklarını ileri sürdü.

Kurultay döneminde istihdam edilenlerle 10 yıldır kamuda çalışanların aynı kefeye konulmak istendiğine işaret eden Özkardaş, on yıldır kamuda çalışan, istihdam olduğunda bekarsa evlenen, çocukları olan, borç altına giren insanların sokağa atılmaya çalışıldığını iddia etti.

KAMU-SEN’İN GEÇİCİLER İÇİN ÖNERİSİ

Özkardaş şunları kaydetti:

“Biz sendika olarak daha önce de önerdik, şimdi de öneriyoruz; tüm geçiciler için ya bir toplu iş sözleşmesi yapalım, ya da yasal düzenlemeler ile, devlette yaptığı her geçici veya sözleşmeli hizmet yılı için belli puanlar vererek, açılan kadro sınavlarına bu şekilde katılımlarını sağlayalım.

Yapılacak sınavlar da şu andaki yaptıkları kadro görev alanlarıyla ilgili olsun ki, amacına ulaşabilsin.”

Şu an kamuda altı bine yakın boş ve münhal ilan edilmeyi bekleyen kadro bulunduğunu kaydeden Özkardaş, geçici memur sayısının bin üç yüz civarında olduğunu açıkladı.

Özkardaş, 2014 yılının zamsız, gamsız, kazasız, yolsuzluklardan ve yoksulluklardan arınmış, sevgi ve barış yılı olmasını diledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.