1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. 2013'ÜN EN BÜYÜK GİZEMLERİNDEN BİRİ ÇÖZÜLÜYOR
2013'ÜN EN BÜYÜK GİZEMLERİNDEN BİRİ ÇÖZÜLÜYOR

2013'ÜN EN BÜYÜK GİZEMLERİNDEN BİRİ ÇÖZÜLÜYOR

Keşif yapıldı ancak bilim adamları sonucu neden açıklayamıyor?

A+A-

2013 yılı içerisinde yüksek lisans öğrencisi Troy Alexander, Peru Amazonlarında tuhaf karmaşık bir oluşum keşfetmişti. O zamandan bugüne kadar kimse bunun ne olduğu konusunda cevap veremedi. Ancak, Amazon ormanlarında görevli bir grup biyolog bu oluşumun ne olduğunu çözmeye çok yakın olduklarını açıkladılar.

2-046.jpg

Oluşumun ne olduğu hakkında çalışmalar yürüten ekipten ilk önemli açıklama dün ekibinin üyeleri Phillip Torres ve Lary Reeves tarafından yapıldı. Açıklamada ekibin bu oluşuma sebep olan böcek, örümcek ya da mantar her ne ise bunu bulmaya kendilerini adadığını ve sonuca çok yakın olduklarını belirttiler.

Bu sabah Tambopata Araştırma Merkezi, Troy Alexander’in oluşumu ilk keşfettiği bölgede benzer oluşumların bulunduğunu duyurdu. Birkaç dakika sonra Torres araştırma merkezinin açıklamasını facebook hesabından paylaştı ve olayın gizeminin çözüldüğünü ve 1 saate açıklanacağını yazdı.

3-001.png

Fakat saatler geçmiş olmasına rağmen hala daha herhangi bir açıklama yapılmadı. Cevabı bulan bilim adamlarının neden açıklama konusunda çekince duydukları takip edenlerin ortak sorusu…

Ekibin Twitter üzerinden son açıklaması  11 Aralık 2013 Saat: 02:30'de oldu. Açıklamada konuyla ilgili gelişmelerin yarın yapılacağı yönündeydi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.