1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2014 BÜTÇESİ 5,5 MİLYAR EURO’DA TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR
2014 BÜTÇESİ 5,5 MİLYAR EURO’DA TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR

2014 BÜTÇESİ 5,5 MİLYAR EURO’DA TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR

Güney Kıbrıs’ın 2014 yılı bütçesi hazırlıkları sürerken...

A+A-

ÖNCE TROYKA’NIN ONAYINDAN GEÇMESİ GEREKEN BÜTÇE İÇİN, KESİNTİLERE RAĞMEN 50 MİLYO EURO DAHA GEREKİYOR

Güney Kıbrıs’ın 2014 yılı bütçesi hazırlıkları sürerken, yeni yılın bütçesinin 5,5 milyar Euro’yu aşmaması hedefleniyor.

2014 yılı bütçesi hazırlamaya çalışan Rum yönetimi bütçenin 5,5 milyar Euro’yu aşmamasını sağlamak için çalışıyor. Hazırlanacak taslağın Rum meclisinde oylanmasından önce Troyka’ya gönderilerek olurunun alınması gerekiyor.

Fileleftheros “Bakanlar Kurulu 650 Milyon Euro Kesti... 2014 Bütçesinin Kapanması İçin 50 Milyon Euro Daha Gerekiyor” başlığıyla yansıttığı haberinde 3 Ekim’de mecliste görüşülmesine geçilmeden önce Troyka’nın olurunu alması gerektiğini, Troyka’nın değişiklik istemesi halinde Rum Bakanlar Kurulu’nun yeni bir düzenleme maratonuna girmesi gerekeceğini yazdı.

Habere göre Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında 2014 yılı bütçesinin toplamda 5,5 milyar Euro’yu aşmaması için çeşitli bakanlıklardan 700 milyon Euro tutarında tasarruf yapılması yönünde görüş alış verişinde bulunuldu. Geriye kalan 100 milyon Euro’luk tasarrufun 50 milyon Euro’luk bölümünün bakanlık bütçelerinde yapılacak yatay kesintilerle karşılanacağı kaydedildi. Geriye kalan 50 Milyon Euro’nun bakanlık bütçelerinde yapılacak dikey kesintilerle alakalı olduğu ancak bunun için kesin veri bulunmadığından son Euro’ya kadar hesaplama yapılması gerekeceğine vurgu yapıldı.

Politis de konuyla ilgili haberinde, devlet bütçesinin 5,5 milyar Euro’da tutulabilmesi için üzerinde çalışılan ayarlamalar çerçevesinde bakanlıklardan yapılacak yatay tasarrufun, memur maaşlarından kesintilerle sağlanacağını kaydetti.

Habere göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’de bulunacağı süre zarfında bütçenin hazırlanması ve Troyka’nın onayından geçirilmesi ve Anastasiadis’in Ada’ya dönüşünün (2 Ekim) ertesi günü (3 Ekim) meclise sunulabilmesi için gerekli çalışmalar Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru tarafından yürütecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.