1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2014 BÜTÇESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR
2014 BÜTÇESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

2014 BÜTÇESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'nı görüşmeye

A+A-

EKONOMİ, MALİYE, BÜTÇE VE PLAN KOMİTESİ 3 MİLYAR 774 MİLYON 945 TL’LİK 2014 BÜTÇESİYLE İLGİLİ YARIN BAŞLAYACAK GÖRÜŞMELERİNİ 10 GÜNDE TAMAMLAMAYI ÖNGÖRÜYOR

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'nı görüşmeye bugün başlıyor.

Komitenin 3 milyar 774 milyon 945 bin Türk Lirası olarak öngörülen bütçeyle ilgili toplantıları, 29 Kasım’a kadar sürecek. Komite, yeni yılın bütçesiyle ilgili görüşmelerini 10 toplantıda tamamlayacak.

2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, komitenin ardından Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek ve kabul edilirse 1 Ocak 2014’ten itibaren yürürlüğe girecek.

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür başkanlığında saat 10.00’da başlayacak ilk toplantıda Özgür’ün açılış konuşmasından sonra tasarının bütünü üzerindeki görüşmelere Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın sunuş konuşmasıyla devam edilecek.

Daha sonra komite üyeleri ve diğer milletvekilleri de söz alarak bütçenin geneliyle ilgili görüşlerini ifade edecek.

Yarın Meclis Genel Kurulu toplanacağı için komite toplantı yapmayacak. Önümüzdeki hafta da Pazartesi ve Perşembe günleri de Meclis Genel Kurulu toplantıları nedeniyle Bütçe Komitesi toplantısı olmayacak.

KOMİTENİN TOPLANTI PROGRAMI

Komitenin 2014 bütçesini görüşme programı şöyle:

14 Kasım Perşembe: Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Başbakanlık.

19 Kasım Salı: Hukuk Dairesi, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Sayıştay Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı., Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı.

20 Kasım Çarşamba: Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı.

22 Kasım Cuma: İçişleri Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı.

26 Kasım Salı: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı.

27 Kasım Çarşamba: Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı.

29 Kasım Cuma: Mahkemeler, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Gelirler Bütçesi ve tasarının madde madde görüşülmesinin tamamlanması ve bütününün oylanması.

KOMİTEDE KİMLER VAR?

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür (Başkan), UBP Milletvekili Ersin Tatar (Başkan Vekili); CTP milletvekilleri Armağan Candan ve Ömer S. Kalyoncu; DP-UG Milletvekilleri Hasan Taçoy ve Hakan Dinçyürek ile UBP Milletvekili Kutlu Evren üye olarak görev yapıyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.