1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “2014 YILIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜL TÖRENİ”
“2014 YILIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜL TÖRENİ”

“2014 YILIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜL TÖRENİ”

“KADINLARIMIZA FIRSAT EŞİTLİĞİ TANIDIĞIMIZ ZAMAN NE KADAR BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKLARI ORTADADIR”

A+A-

İŞ KADINLARI DERNEĞİ’NİN TELSİM İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLEDİĞİ “2014 YILIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜL TÖRENİ” YAPILDI.. BU YIL 6 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLDİ

EROĞLU: “KKTC’NİN DEMOKRATİK ORTAMINDA GİRİŞİMCİ KADINLARIN HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA OLDUĞUNU GÖRMEK ONUR VERİCİ”

SİBER: “KADINLARIMIZA FIRSAT EŞİTLİĞİ TANIDIĞIMIZ ZAMAN NE KADAR BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKLARI ORTADADIR”

YORGANCIOĞLU: “İNSAN ÖNÜNE HEDEFLER KOYDUĞU, PLAN YAPIP, KARARLARLAR ALDIĞI VE AZİMLİ OLDUĞU SÜRECE BAŞARILI OLMASI KAÇINILMAZDIR”

 İş Kadınları Derneği’nin Telsim işbirliğiyle düzenlediği “2014 Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni” bu akşam Bedesten’de yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bazı milletvekilleri, bürokratlar, Telsim yetkilileri, sivil toplum örgütlerinden temsilcilerle davetliler katıldı.

“Tüm başarılar hayallerden doğar” sloganıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen törende 6 kategoride ödül verildi.

Jüri tarafından belirlenen kriterlere göre “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülüne Sercan Görgüner Bahçeci, “Yılın Sosyal Kadın Girişimcisi” ödülüne Nahide Merlen, “Yılın Bölgesinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” ödülüne, Narin Hulusioğlu, “Yılın Genç Kadın Girişimcisi” ödülüne Deniz Gürgöze, “Yılın Vedia Barut Onur Ödülü”ne Sadiye Destur, “Telsim Özel Ödülü”ne ise Sevim Erdal layık görüldü.

Ödül alan kadın girişimcilerin de duygularını paylaştığı törende Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel ve Telsim Genel Müdürü Rasim Karas birer konuşma yaptı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ödül törenindeki konuşmasında, KKTC’nin demokratik ortamında girişimci kadınların her geçen gün artmakta olduğunu  görmenin onur verici olduğunu söyledi.

Kadın erkek eşitliği konusunun zaman zaman  KKTC’de de tartışılan bir konu olduğunu belirten Eroğlu, KKTC’de kadın erkek eşitliği konusunda ortaya azami hassasiyet konulduğunu  ifade etti.

Eroğlu,  sadece iş hayatında değil, sanatta, siyasette ve meslek hayatının her kesiminde kadınları gördüklerini dile getirdi.

Ödül vermenin ve ödül almanın çok önemli olduğunu söyleyen Eroğlu, bunun bir nevi teşvik olduğunu ve nasıl daha verimli çalışabilirim anlayışını sağladığını belirtti.

Eroğlu, sadece KKTC sınırlarında değil, yurt dışına açılmış, ürünlerini dış pazarlarda pazarlayan isim yapmış KKTC’li iş kadınları görmenin de en büyük arzuları olduğunu dile getirdi.

Yarınları daha güzel yapacak olanın girişimci vatandaşlar olduğunu kaydeden Eroğlu, girişimci olmadan bir yere varmanın mümkün olmadığını söyledi.

İnsanın önce hayal edip, sonra da girişimde bulunduğunda bir yere varabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, girişimcilerin ekonomiye katkılarının nasıl daha fazla artırılabileceği konusunda çalışmalara ihtiyaçları olduğunu da dile getirdi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasına “Kadın yaşamdadır, yaşamın her alanındadır. Fırsat eşitliği tanındığında da başarının doruklarındadır. Kadın üretkendir. Çok iyi organize yeteneği olan bir varlıktır. İyi bir yöneticidir” sözleriyle başladı.

Kadınlara fırsat eşitliği tanındığı zaman ne kadar büyük başarılara imza atacaklarının ortada olduğunu kaydeden Siber, bu tür organizasyonların teşvik ve motivasyonu artıracağına inanç belirtti.

Başarılı kadının görünür olmasının gelecek için umut olduğunu kaydeden Siber, “Sadece başarılı olmak yetmez, bizim şu an ülkede başarıyı görünür kılmak gibi bir sorumluluğumuz var. Başarıyı görünür kılarsak, özellikle kız çocuklarımız için örnek model oluşturacağız. İş yaşamında, siyasette, her yerde kız çocuklarımızın hedeflerini yükselteceğiz” diye konuştu.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da hayatın her alanında kadınların önde olması gerektiğini söyledi ve  iş yaşamında, siyasette, sivil toplumda ve diğer alanlarda kadınların etkin ve önde olmasının önemine işaret etti.

Yorgancıoğlu, insanın  önüne koyduğu hedefine ulaşmak için plan yapıp, kararlarlar aldığı ve azimli olduğu sürece başarılı olmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de toplumların gelişiminde cinsiyeti ne olursa olsun bütünsel bir hareket olması ve herkesin yaratıcılığından faydalanılmasının önemine dikkat çekti. Gülle, toplumların bunu başardıkları zaman çağdaş seviyelere ulaşacağını vurguladı.

Kadınların sağlık alanında cinsiyet ayırımcılığı olmadan katkı koyup hizmet verdiğini dile getirten Gülle, eğitim alanında da kadınların son derece etkin olduğunu belirtti.

Kadınların yaratıcı gücünden faydalanmak gerektiğini kaydeden Gülle, yapılan bu organizasyonun olumlu mesajlar vereceğini ve mutlaka ekonomiye, toplumsal yaşama motivasyon katacağını kaydetti.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, kadınların çağdaşlığını ve girişimciliğini ön plana çıkaran derneklerin toplumdaki rolüne dikkat çekerek, ülkedeki iş kadınlarının hayata olan bağlılığına ve aile içindeki desteğine işaret etti.

Telsim’e, organizasyona sağladığı destekten ötürü teşekkür eden Taçoy, bu yöndeki sosyal paylaşım ve farkındalığın artması gerektiğini de kaydederek, İş Kadınları Derneği’ni, çalışmalarından ötürü kutladı.

Taçoy törendeki konuşmasını, “Sözlerime sevgili eşimin söylediği bir tümce ile son vermek istiyorum. Her başarılı erkeğin yanında bir bayan, bir hanım vardır. Bütün bayanları, hanımları kutluyorum” diyerek tamamladı.

EREL

İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, derneklerinin,  kadınların iş dünyasında ve toplumda hak ettikleri seviyeye ulaştırmayı, ülke ekonomisine katkılarını artırmayı ve kadın girişimcilere destek  olmayı vizyon edindiğini söyledi.

Erel, Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü'nü vermekteki amaçlarının ekonomide var olan kadınları güçlendirmek, sayılarını artırmak, kadının kültürel ve ekonomik açıdan ilerlemesini sağlamak, kültürel değerlerine sahip çıkmak, ülkenin kalkınmasında katkıları olan kadın girişimcilerin başarılarını kamu gündemine getirmek, başarılarını takdir etmek ve onları onurlandırmak olduğunu belirtti.

Semral Erel, bu tür ödüllerin diğer kadınları da girişimcilik konusunda teşvik edip cesaretlendireceğini de ifade etti.

KARAS

Ödül töreninde konuşan Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınlarla ilgili projelerde yer alacaklarını vurgulayarak, gelişmiş ülkelerde kadın girişimcilere verilen teşvike ve desteğe işaret etti.

ABD’de kadın girişimci sayısının erkeklere oranla 1 buçuk kat fazla olduğunu kaydeden Karas, madden ve manen mutlu olan kadınların mutlu aileyi ve toplumu oluşturduğunu belirtti.

Telsim Genel Müdürü Karas, gelişmekte olan ülkelerde kadınların önündeki fırsat eşitsizliğinin ve engellerin aşılması gerektiğini de söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.