1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2014’E SAATLER KALDI
2014’E SAATLER KALDI

2014’E SAATLER KALDI

2014’E SAATLER KALDI

A+A-

YENİ YIL İÇİN BELEDİYELER, KAYMAKAMLIKLAR VE POLİS ÖNLEMLERİNİ ALDI

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÖZEL ÇEKİLİŞİNDE BÜYÜK İKRAMİYE 50 MİLYON TL... DEVLET PİYANGOSU İSE TOPLAM 1 MİLYON 85 BİN TL İKRAMİYE DAĞITACAK

YOĞUNLAŞACAK TRAFİĞE DİKKAT! YETKİLİLER ALKOLLÜYKEN VE SÜRATLİ ARAÇ KULLANILMAMASI UYARISI YAPIYOR

CEZAEVİNDE YARIN AÇIK GÖRÜŞ VAR

Dünya, 2013 yılını geride bırakıp yeni bir yıla girmeye hazırlanıyor. 2014 yılına saatler kala, yeni yılı karşılamak için hazırlıklar sürüyor.

Herkes 2014’ün sağlık, huzur ve barış getirmesi dileğinde birleşirken KKTC’de kamu ve özel işyerlerinde ve okullarda yapılan kutlamaların ardından vatandaşlar gece de evlerinde veya eğlence mekanlarında yeni bir yıla girmeye hazırlanıyor.

Aralık ayı ve 13. maaş ödemelerinin dün tamamlanmasıyla vatandaşlar, yeni yıl için eksiklerini tamamlama telaşına girdi. Ancak ülkedeki ekonomik durum ve özellikle son günlerde dövizdeki artış, herkesi daha tasarruflu kutlamalara zorluyor.

Tüm ilçelerde emniyet kurulları, yeni yıl kutlamalarının huzurlu ve güvenli geçmesi için önlemler aldı.

Belediyeler acil hizmetlerini resmi tatil olan yarın da sürdürecek. Belediye ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri de gıda güvenliği denetimlerini sıklaştırdı.

Lefkoşa Kaymakamlığı başkanlığında oluşturulan kriz masasında görev yapacak personel on-call göreve hazır bekletilecek.

Polis ve itfaiye devriye ekiplerle halkın can ve mal güvenliği için tedbirler alırken, özellikle bu geceki kutlamalar sırasında alkollü araç kullanılmaması çağrıları yapılıyor.

GAZİMAĞUSA’DA BONEY M KONSERİ... GİRNE’DE MEYDAN KUTLAMASI

Gazimağusa Belediyesi, yeni yıl kutlamaları için Namık Kemal Meydanı’nda ünlü grup Boney M’in vereceği konser düzenliyor.

Boney M konseri saat 22.30’da başlayacak. Gece yarısı havai fişek gösterileri yapılacak. Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp da halkın yeni yılını kutlayacağı bir konuşma yapacak.

Girne Belediyesi’nin her yıl düzenlediği yeni yıl meydan konserinde, saat 22.00’de Girne Belediyesi Kent Orkestrası sahne alacak. Girneliler, Ramadan Cemil Meydanı’nda sabahın ilk saatlerine kadar eğlenebilecek. Etkinlikte çeşitli eğlenceler ve havai fişek gösterisi de yer alacak.

TRAFİĞE DİKKAT

Yeni yıl kutlamaları nedeniyle yoğunlaşacak trafik için yetkililer uyarılarda bulundu.

Polis Genel Müdürlüğü, halkın yeni yıl kutlamalarını huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmesini sağlamak için görev ve sorumluluklarının gerektirdiği tüm emniyet tedbirlerini alarak önlemlerini en üst seviyeye çıkardığını açıkladı.

Polisin “155 Polis İmdat”, “199 İtfaiye” ve “156 Alo Narkotik” telefon hatları her zamanki gibi 24 saat kesintisiz halkın hizmetinde olacak.

Trafik kazalarının önlenmesi için halkın desteğini isteyen Polis Genel Müdürlüğü, alkollüyken araç kullanılmamasını, trafik kurallarına mutlaka uyulmasını ve ateşli silah kullanılmamasını istedi.

Polis Genel Müdürlüğü açıklamasında “Sevincinizin üzüntüye dönüşmemesi ve istenmeyen üzücü olayların meydana gelmemesi için siz değerli halkımızı sağduyulu davranmaya, yasalara ve kurallara uymaya ayrıca polise yardımcı olmaya davet ediyoruz” ifadesi de yer aldı.
 
Trafik Kazalarını Önleme Derneği de, bu gece ve yılın ilk gününde trafik kazaları yüzünden kimsenin üzülmemesi için herkesin üzerine düşeni doğru yapması gerektiğini hatırlattı.

Dernek, sürücülerin süratten kaçınmasını, alkollü araç kullanılmamasını ve alkollü sürücünün aracına binilmemesini istedi.

CEZAEVİNDE AÇIK GÖRÜŞ

Yeni yılın ilk günü olan yarın, Merkezi Cezaevi’nde açık görüş olacak.

Tüm mahkum ve tutuklular 08.30-16.30 saatleri arasında aileleriyle açık görüşte bir araya gelebilecek.
 
PİYANGO HEYECANI

Yeni yılın değişmez ve en büyük heyecanı piyango çekilişleri de bu gece yapılacak.

Milyonlarca kişinin hayalini süsleyen Türkiye Milli Piyango’nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 50 milyon TL. Bu rakam, şimdiye kadar verilecek en yüksek ödül olacak.

KKTC Devlet Piyangosu’nun dağıtacağı toplam 1 milyon 85 bin TL ikramiye de bu akşam yeni yıla saatler kala sahiplerini bulacak.

600 bin TL’lik büyük ikramiyenin talihlisini belirleyecek çekiliş saat 19.00’da BRT 1’den canlı izlenebilecek.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.