1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "2014’TE EKONOMİK DEĞERİ OLAN ORMANLIK ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ"
"2014’TE EKONOMİK DEĞERİ OLAN ORMANLIK ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ"

"2014’TE EKONOMİK DEĞERİ OLAN ORMANLIK ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, 2014 yılı içerisinde Ada üzerindeki bütün okullarla işbirliği ile ekonomik değeri olan ormanlık alanlar oluşturacaklarını açıkladı.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, 2014 yılı içerisinde Ada üzerindeki bütün okullarla işbirliği ile ekonomik değeri olan ormanlık alanlar oluşturacaklarını açıkladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’ni kabul etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabulde, 2014 yılı için düşünülen ağaçlandırma çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakırcı, 2014 yılı içerisinde kırsal bölgelerdeki okullardan başlayarak ada üzerinde tüm okulların katkı koyacağı  ormanlık alanlar oluşması için proje başlatacaklarını söyledi.

Dikilecek yeni ağaçların  harnup ve badem gibi ekonomik değeri olan ağaçlar olmasını sağlayacaklarını ifade eden Bakırcı, ağaçların bakımını da okullara devredeceklerini ,ağaçlar büyüdüğünde de her yıl okula bir döner sermaye şeklinde gelir olacağını kaydetti.

Projenin  ülkede ormanlık alanların artmasına da önemli katkı sağlayacağını belirten Bakırcı, proje kapsamında pilot bölge olarak İskele bölgesinden başlayıp Güzelyurt'ta ekim çalışmalarına devam edeceklerini, sonrasında da diğer ilçelere yayılacağını söyledi.

Hamit Bakırcı, "Bakanlık olarak 1 Milyon fidan ekmeyi düşünüyoruz. Şu anki ormanlık alan yüzde 9. Biz bu çalışmayla birlikte bu alanı Yüzde 20'ye çıkarmak istiyoruz" dedi.

Bu çalışmaya sivil toplumun da katkı koymasını beklediklerini söyleyen Bakırcı, bir çok sivil toplum örgütü ve işletmenin de kendilerinden bu anlamda yer istediğini, tüm bakım ve masraflarını da karşılamayı taahhüt etiklerini söyledi.

AKÇA: "YEŞİLADA SÖYLEMİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça ise, "Yeşilada" söyleminin gerçeğe dönüştürülmesi adına bir süre önce girişimde bulunduklarını söyleyerek,  bunun tüzel hayatta uygulanması için bütün bakanlıklar ve sivil toplum ile birlikte çalışmalar yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Bakanlığın çalışmalarının bu anlamda sevindirici olduğunu  söyleyen  Akça, üniversitelerin de bu amaçla sistemli çalışmalar yaptıklarını ve diğer kurumlardan da aynı çalışmaları beklediklerini söyledi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.