1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “2014’TE GÜNDEM YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK PROJELER”
“2014’TE GÜNDEM YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK PROJELER”

“2014’TE GÜNDEM YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK PROJELER”

Gönyeli Belediyesi 2014 yılı bütçesinde büyük yatırımlara yüzde 41’lik pay ayırdı ve belde halkının yaşam kalitesini artıracak projeleri gündemine aldı.

A+A-

“2005’TE YÜZDE 86 OLAN PERSONEL GİDERLERİ 2014’TE YÜZDE 42’YE İNDİRİLDİ”

Gönyeli Belediyesi 2014 yılı bütçesinde büyük yatırımlara yüzde 41’lik pay ayırdı ve belde halkının yaşam kalitesini artıracak projeleri gündemine aldı.

2014 bütçesi, belediye meclisinde oybirliği ile onaylanarak 26 milyon 037 bin 298. 19 TL olarak belirlenen Gönyeli Belediyesi, yeni yılda alt yapı sorunlarını sıfırlamayı hedefliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ahmet Benli yönetimindeki belediyenin 2005 bütçesi 4 milyon 670 bin TL iken 8 yılda yüzde 557 büyüme sağlandı.

23 milyon 59 bin 895 TL olan 2013 bütçesi yüzde 96 oranında realize oldu. 2014 bütçesinin de aynı oranda gerçekleşmesi hedefi var.

Sekiz yılda kanalizasyon, drenaj, su alt yapısı gibi temel sorunlarını ve bütçenin önemli bir bölümünü tutan harcamaları geride bırakmaya hazırlanan Gönyeli Belediyesi, 2014 yılında yaşam kalitesini artıracak projeleri gündemine aldı.

ALT YAPI SORUNU SIFIRLANACAK

2014 bütçesi içerisinde, son noktaya gelinen alt yapı sorunlarının ortadan kaldırılması için gerekli kaynak ayrıldı.

Hedef ise 2014'ün ilk dört ayında, kanalizasyon, su şebekesi yenileme ve asfalt yenileme gibi çalışmaların tamamının sonlanması.

Alt yapı problemini geride bırakan Gönyeli Belediyesi, 2014'de farklı projeleri gündeme aldı.

BÜTÇEDEN RAKAMLAR

2014 yılı bütçesi ile büyük yatırımlara bütçenin yüzde 41’ine denk gelen 10 milyon 639TL harcanabilecek. Personel gideri 2005 yılında yüzde 86 iken bu oran 2014 bütçesinde yüzde 42’ye indirildi.

Yatırımlar kapsamında, geriye kalan kanalizasyonun tamamı bitirilecek, su şebekesinin eksik kısımları tamamlanacak, yeni oyun alanları oluşturulacak, Atatürk Caddesi dönüşüm projesi tamamlanacak, geriye kalan asfaltlanması gereken tüm alanlar asfaltlanacak, SAM (Sosyal Aktivite Merkezi) binası bitirilecek, Gönyeli Okul Öncesi Fazıl Plümer anaokulu sıfırdan yeni okul binası olarak inşa edilecek ve çeşitli rekreasyon oyun alanları inşa edilecek.

BENLİ: “ÇOK GÜÇLÜ BİR BÜTÇEYE SAHİBİZ”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, "Altyapısı planlı tek kent" diyerek çıktıkları yolda, alt yapı yatırımlarını tamamlama noktasına getiren, bütçesi güçlü bir belediye haline gelindiğini belirtti.

Benli, "Şu anda çok güçlü bir bütçeye sahibiz. Köyden kente dönüşüm dediğimiz projelerimizi sekiz yılda tamamladık. Bundan böyle çok güçlü bütçenin tamamı, kara delik olarak adlandırılan alt yapılara gitmeyecek" dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.