1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2014'TE KKTC ‘MUTLULUK VERİCİ’ OLAY!
2014'TE KKTC ‘MUTLULUK VERİCİ’ OLAY!

2014'TE KKTC ‘MUTLULUK VERİCİ’ OLAY!

2014'TE KKTC ‘MUTLULUK VERİCİ’ OLAY!

A+A-

Ülkenin ünlüleri, 2014 yılında KKTC’de ‘mutluluk verici’ bir olayın yaşanmadığını belirtiyor.

2014’ün son günlerinde görüşüne başvurduğumuz, aralarında siyasilerin de bulunduğu ‘ünlüler’ oldukça karamsar bir tablo çizdi.

   UBP eski milletvekillerinden Afet Özcafer, reformların yapılmadığını, kanser hastalıklarında patlama yaşandığını ve siyasete olan güvenin azaldığını belirtirken “beni şahsi olarak mutlu eden şey oğlumun terhis olması ve nişanlanmasıdır” dedi.
 
   Eski bakanlardan Ali Çetin Amcaoğlu, toplumun yüzde 80’inin borçlu olduğunu, partisinin parçalandığını ve ailelerin dağıldığını belirterek, 2014’te mutluluk verici bir olayın yaşanmadığını söyledi. 
 
   CTP milletvekili Arif Albayrak “2014 yılında beni en çok mutlu eden bir olay hatırlamıyorum. Açıkçası kişi olarak da toplum olarak da mutluluğa hasret kaldık” dedi.  Ekonomist Başak Tekerek, ülkenin gelişmesine yönelik bir gelişmenin yaşanmadığını, ortaya herhangi bir vizyonun konmadığını belirtti.
 
   TDP milletvekili Hüseyin Angolemli, 2014’te ücretlerin yetersiz kaldığını ve soygun olaylarının arttığına dikkat çekerek, “Bu olaylarda bazı güvenlik görevlerinin de yer alması bizleri üzmüştür” diyerek, 2015’te istikrarsızlığın artacağı uyarısında bulundu.
   
İşadamı Asım Dedezade “2014’te tek mutlu olduğum şey; torunumun benimle konuşmaya başlamasıdır” dedi. Esnaf ve Zanaatlarlar Odası Asbaşkanı Hürrem Tulga ise 4 bin kişinin çek yasağına girdiğini anımsatarak, 9 bin esnaftan 8 bininin borçlarına taksitlendirme yaptığını kaydetti.

 

Ne dediler?

 

Afet Özcafer:
 
   “2014 yılında ben şahsi olarak en çok üzen olaylar kanser hastalarında bir artış olmasıdır. Ne yana baksak tanıdıklarımızın, sevdiklerimizin, genç yaşlı demeden kanser hastalığının bir türüne yakalandığını duyar olduk. Bu çok üzücü bir durum. 
   Siyasi açıdan beni en çok üzen durum ise yapılması gereken reformların yapılmaması, gerekli  yasaların çıkarılmamasıdır . Bu yapılamayanlar ne yazık ki ülkedeki huzuru bozuyor ve insanların ne yazık ki siyasete ve devlete olan güvenini zedeleniyor.
   Siyasi açıdan beni en çok üzen olaylar bunlar.Ve elbette siyaset dünyasının içinden Bengü Şonya’nın da kanser nedeniyle ölümü beni çok üzmüştür.
   2014 yılında beni şahsi olarak en çok mutlu eden oğlumun askerliği bitti, nişanladık diğer oğlum ve gelinim uzmanlık diplomalarını aldılar bunlar hep beni mutlu eden olaylar. Ülke için iyi şeyler söyleyemem beni ülkem için mutlu eden bir olay 2014 yılı için olmadı. 
   2015 yılında öncelikle yapılması gereken reformlar olmalı. Ülkenin önünü açacak toplumun siyasete olan güvenini yeniden dizayn edecek reformlar yasal düzenlemeler yapılmalı aksi halde ülkenin gidişatı ile ilgili iyi şeyler söyleyebilmek mümkün değil.” 


 

Ali Çetin Amcaoğlu :

 

   “2014 yılında ben şahsi olarak en çok üzen olay partimin bölünmesi ve iktidarın dışında kalmak oldu.
   Ülke için de 2014 yılında iyi şeyler olmadı. İnsanlarımızın yüzde 80’i borçlu ve aileler dağılıyor.Suç  çeşitliliği arttı. Hapse düşen insan sayısı arttı. Gençler için doğru politikalar üretilmedi. Neredeyse ülkede borçsuz insan yok. Mahkemeler boşanma davalarıyla doldu. Ülkenin 2014 profili bana göre böyle.
   2014 yılında beni kişisel olarak mutlu eden var olan torunuma bir daha eklenmesi oldu.Yeni bir torun sahibi daha oldum. Bu olay benim için 2014 yılının en güzel olayı oldu. Ülke için ise 2014 yılı için iyi bir şey söylemek mümkün değil. Bana göre ülke için hiç iyi bir şey beni mutlu edebilecek bir şey yaşamadım.
   2015 yılında öncelikli olarak ekonomik durumun düzeltilmesi önemli. İnsanlar  fakirleşiyor ve bunun için refah düzeyini artırmak için ciddi ekonomik çalışmalar yapılması gerekiyor. Aksi  halde bir sosyal patlamaya doğru ilerlediğimizi görüyorum.”


 

Arif Albayrak 

 

   “2014 yılında hatırlayabildiğim beni çok üzen bir olay yaşamadım açıkçası 2013 yılında bir yakınımı  kaybettim onun dışında daha da üzücü bir olay yaşamadım.
   Ülke için 2014 yılında her şeyin aynı kaldığını içte ve dışta kısır döngülerin devam ettiğini görmek ve yaşamak beni çok üzüyor.
   2014 yılında beni en çok mutlu eden bir olay hatırlamıyorum. Açıkçası kişi olarak da toplum olarak da mutluluğa hasret kaldık. Ülke için de 2014 yılında beni mutlu edecek bir olay hatırlamıyorum.
   2015 yılında elbette öncelik toplumsal  iç barışın sağlanmasıdır. İnsanların birbirlerini ötekileştirmemesidir. En acil olan durum. Bunu da ancak toplumun kendisi yapabilir kanaatindeyim.” 


 

Hüseyin Angolemli:
   “Muhalefette iken verilen vaadlerin hükümete gelindiğinde yerine getirilmediği 2014’te çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Ücretler yetersiz kalmış. Soygun olayları artmış ve bu olaylarda bazı güvenlik görevlerinin de yer alması bizleri üzmüştür. 2014’te hidrokarbon konusu çok konuşuldu ve bunun çözüme yardımcı olacağı söylendiği halde, bunun tam tersi oldu ve görüşmeleri sekteye uğrattı.
   2014’te dünya düzeninin yeniden kurulmakta olduğunu gösterdi. Birçok konuda yeniden kutuplaşmalar başladı. Soğuk savaş dönemine dönüş vardır.
   Cumhurbaşkanlığı seçimi 2015’e damgasını vuracak ve bu görüşmeleri de etkileyecek. İstikrarsızlığın daha da artacağı inancındayım. Dövizdeki dalgalanmalar Kıbrıs Türkünü olumsuz yönde etkileyebilir. O nedenle dövizle borçlanma yapılmamasını tavsiye ediyorum.”



 

Başak Tekerek: 
 

 

   “Ülke olarak baktığımda beni üzen tek şey ileriye doğru gidilebilen pek bir gelişme yaşanmamasıdır.Yani ekonomik bir program bir vizyon ülke adına hayata geçirilmedi. En azından insanlar böyle bir şey hissetmediler. 
   2014 yılında beni en çok mutlu eden sağlıklı yaşamımız oldu. Ailem yanımda çok şükür onların sağlığı yerinde bir problem yok.Beni mutlu eden unsurlar bunlar.
   Ülke için beni mutlu edebilecek bir icraat hatırlamıyorum açıkçası. En azından savaşsız barış içinde bir ülkede yaşadık ve yaşıyoruz bunu ifade edebilirim gönül rahatlığı ile.
   2015 yılında acil olarak ekonomik kalkınma planı hayata geçmelidir.
   2014 yılı beni kişi olarak en çok üzen olay Suriye’de yaşananlardır. Özellikle sahilde oyun oynayan çocukların öldürülmesi benim iç dünyamda bir tramva olarak kaldı. Beni en çok üzen olay buydu.


 

Asım Dedezade 

 

   “Beni şahsen üzen 2013 yılından bu tarihe kadar hiçbir şeyin değişmemiş olmasıdır. 51 yıl aradan sonra onca şehitlere rağmen, Rumlar ve Türkler arasında bir toplumlar arası bir barış sağlanabilirdi ve bunca zaman sonra bizlerin geldiği nokta ülke olarak bu olmamalıydı. 
   Ne acıdır ki bugün bu durumumuzdan memnun olanlar fazladır. Bu durumda olmamalıydık diyenler ise yüzde 3’lerdedir. Bu durum beni üzüyor. Hem şahsi olarak hem de ülkesel olarak bunu söyleyebilirim. 51 yıl içinde bir arpa boyu yol ilerlemedik ve bu durumdan insanların geneli memnun.
   2014 yılında beni şahsen mutlu eden torunumun benimle konuşmaya başlamasıdır.Ülke için ise suyun geldi geliyor olmasıdır.” 


 

Hürrem Tulga:

 

   “2014’te daralma devam etti. Bu süreç 2007’de başladı ve devam etti. Özellikle esnaf ve zanaatkarlar açısından, ekonomiden aldığı pay gerçekten küçüldü. Bu durum çek yasaklarından da ölçülebilir. Çek yasağına düşenler 4 bini aştı. Borçluların sayısı çok arttı. Yaklaşık 9 bin esnaftan 8 bini borcu için taksitlendirmeye başvurdu. Bu rakamlar bize durumun hiç de iyiye gitmediğini gösterdi.
   2014’te başarılı bir iş olarak Çıraklık ve Yetişkin Okulu’nun güçlenmesi beni mutlu eden tek olaydır. Bunun dışında birşey yok!..
   2015’ten de pek bir beklentim yok. Devletin bütçesi bize bunu gösteriyor. Maliyenin yerel gelirlerde yüzde 11 artış öngörmesi hepimizi şaşırttı. Bunun anlamı boğazımıza sarılması demektir. Bundan ürküyoruz.
  Nasıl bir ülkedir bu ki biz 8 ay süreyle Cumhurbaşkanlığı seçimini tartışıyoruz. Bu da sorunlarla yüzleşmeden kaçma taktiğidir diye düşünüyoruz.”
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.