1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2014’TE YİTİRDİKLERİMİZ...
2014’TE YİTİRDİKLERİMİZ...

2014’TE YİTİRDİKLERİMİZ...

2014’te yitirdiklerimiz...

A+A-

2014’te yitirdiklerimiz...

Bir yıl geride kalırken, medyadan siyasete, sivil toplumdan ekonomiye kadar pek çok alan öncülük yapan isimleri de yitirdik.

Kıbrıslı Türkler, 2014 yılında birçok tanınmış, sevilen, önemli değerini toprağa verdi, sonsuzluğa uğurladı.

Kıbrıs Türk spor basının duayenlerinden Omaç Başat, Nakşibendi Tarikatı Şeyhi Nazım Kıbrısi, Demokrat Parti (DP) kurucu üyesi ve eski genel sekreterlerinden Bengü Şonya, YENİDÜZEN Gazetesi’nin isim babası, sol mücadelenin ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin önemli isimlerinden Rezvan Konti,  Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin (KTMMOB) eski başkanlarından Ahmet Ulaş da 2014 yılında kaybettiğimiz isimler arasındaydı.

Eski milletvekillerinden, Limasol Kooperatif Bankası eski Yönetim Kurulu Başkanı, Avukat Gözel Halim; Beyarmudu eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyar, KKTC'nin ilk Sayıştay Başkanı Osman İsmail Uğurhan, Araştırmacı-yazar Ali Nesim Nesimoğlu, Meclis eski Başkanlarından Vehbi Zeki Serter ve Esat Fellahoğlu gibi önemli isimler yaşama veda etti.


12 Şubat; Gözel Halim son yolculuğuna uğurlandı

Eski milletvekillerinden, Limasol Kooperatif Bankası eski Yönetim Kurulu Başkanı, Avukat Gözel Halim, son yolculuğuna uğurlandı. Halimin cenazesi, Nurettin Ersin Paşa Camii’nde kınlanan cenaze namazının ardından Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Halim için Camideki cenaze namazı öncesinde Limasol Kooperatif Bankası’nda da tören düzenlendi.


15 Şubat; Beyarmudu Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyar toprağa verildi

Kalp krizi sonucunda 11 Şubat’ta hayatını kaybeden Beyarmudu eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyar, son yolculuğuna uğurlandı. Beyar, Beyarmudu Camii’nde kılınan öğle namazının ardından köy kabristanlığında toprağa verildi.


KKTC'nin ilk Sayıştay Başkanı vefat etti

KKTC'nin ilk Sayıştay Başkanı Osman İsmail Uğurhan 91 yaşında vefat etti.

7 Mayıs; Şeyh Nazım Kıbrısi hayatını kaybetti

Nakşibendi Tarikatı Şeyhi Nazım Kıbrısi’nin (Mehmet Nazım Adil), çoklu organ yetmezliği nedeniyle, tedavi görmekte olduğu Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Şeyh Nazım, aynı gün İkindi Namazı'nın ardından Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Lefke’deki dergahının bahçesine defnedildi.

9 Mayıs; Nesimoğlu hayatını kaybetti

Eğitimci, araştırmacı-yazar Ali Nesim Nesimoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

18 Mayıs; Fellahoğlu hayatını kaybetti

Baf Sancağı eski Serdarlarından, Baf Türk Birliği eski başkanlarından ve Tapu Kadastro Dairesi eski müdürlerinden Esat Fellahoğlu hayatını kaybetti.

30 Mayıs; Kıbrıs Türk basınında önemli bir kayıp

Kıbrıs Türk sporu ve spor basınına uzun yıllar hizmet eden Gazeteci Omaç Başat, yaşadığı rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Omaç Başat 68 yaşındaydı.

Gazeteci Omaç Başat için Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) önünde tören düzenlendi. Törene, Başat’ın ailesi, bazı milletvekilleriyle, yetkililer, gazeteciler, spor yazarları, medya kuruluşlarının temsilcileri ve sevenleri katıldı.


19 Haziran; Serter hayatını kaybetti

Meclis eski Başkanlarından Vehbi Zeki Serter 76 yaşında hayatını kaybetti. Serter, 21 Haziran’da düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

17 EYLÜL… Rezvan USTA’yı uğurladık…

YENİDÜZEN gazetesinin isim babası, sol mücadelenin ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin önemli isimlerinden Rezvan Konti de son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süre diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan ve Rezvan Usta olarak da bilinen Rezvan Konti, 17 Eylül Çarşamba günü yaşamanı yitirmesinin ardından 18 Eylül’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

22 Aralık; ŞONYA HAYATINI KAYBETTİ

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) eski Genel Sekreteri Bengü Şonya hayatını kaybetti.
Bir süredir kanser tedavisi gören Şonya 23 Aralık’ta toprağa verildi.

24 Aralık’ta Ahmet Ulaş’ı yitirdik

Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin (KTMMOB) eski başkanlarından, Lefkoşa’nın tanınmış simalarından Ahmet Ulaş da 2014’ün son günlerinde 24 Aralık’ta hayata gözlerini yumdu.

1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun olan Ahmet Ulaş, 1976 – 1983 / 1999-2001 yıllarında İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyeliği,  2001-2008 yıllarında ise KTMMOB Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

CTP’de de aktif görevlerden bulunan Ulaş'ın ölümü büyük üzüntü yarattı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.