1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2015 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ KOMİTEDE BAŞLADI
2015 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ KOMİTEDE BAŞLADI

2015 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ KOMİTEDE BAŞLADI

4 milyar 95 milyon TL olarak öngörülen 2015 bütçesiyle ilgili görüşmeler...

A+A-

 

“2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde görüşülmeye başlandı.

4 milyar 95 milyon TL olarak öngörülen 2015 bütçesiyle ilgili görüşmeler 8 gün sürecek. Komite, hafta sonları yanında Meclis Genel Kurulu’nun toplanacağı Pazartesi ve Perşembe günleri ile 14 Kasım Cuma günü dışında 8 gün toplanacak. Toplantıların 28 Kasım’da tamamlanmasının ardından yeni bütçe, aralık ayı içinde Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Bütçe Komitesi’nin saat 10.30’da başlayan toplantısında ilk olarak, Komite Başkanı Birikim Özgür açış konuşması yapıyor.

Ardından tasarının bütünü üzerindeki görüşmelere Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın sunuş konuşması ile devam edilecek.

Bugünkü ilk toplantıda, 2015 bütçesinin bütünü ele alınacak. Milletvekilleri söz alarak bütçenin geneliyle ilgili değerlendirmeler yapacak.

4 milyar 95 milyon TL olarak öngörülen 2015 bütçesi, bu yıla göre yüzde 8.4’lük artış içeriyor. Yeni yılın bütçesinde 386 milyon TL’lik açık öngörülüyor.

Meclis Mavi Salon’da yer alan bütçe görüşmelerine Maliye Bakanı Zeren Mungan, komite üyesi milletvekilleri yanında CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, TDP Milletvekili Zeki Çeler, Sayıştay Başkanı Osman Korahan, DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu ve bazı bürokratlar da katılıyor.

KOMİTE ÜYELERİ

CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde UBP Milletvekili Ersin Tatar başkan vekili olarak; DP-UG Milletvekilleri Mustafa Arabacıoğlu ve Fikri Ataoğlu, CTP-BG Milletvekilleri Armağan Candan ve Ömer S. Kalyoncu ile UBP Milletvekili İzlem Gürçağ üye olarak görev yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.