1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “2015 KIBRIS VE DÜNYA İÇİN BARIŞ VE SAĞLIK YILI OLSUN”
“2015 KIBRIS VE DÜNYA İÇİN BARIŞ VE SAĞLIK YILI OLSUN”

“2015 KIBRIS VE DÜNYA İÇİN BARIŞ VE SAĞLIK YILI OLSUN”

“2015 KIBRIS VE DÜNYA İÇİN BARIŞ VE SAĞLIK YILI OLSUN”

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ’nün yükseköğretimdeki 29. yılını “Çevre ve Doğa Yılı” ilan etmesinin ardından 30. yıl akademik yılını Senato kararı ile  “Barış ve Sağlık” yılı olarak ilan ettiğini belirterek, 2015 yılının özelde Kıbrıs ve genelde dünya için barış ve sağlık yılı olmasını diledi.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Uygarlık tarihine damga vuran çatışma, anlaşmazlık, ülkeler ve toplumlar arası kriz ve savaşların yerini 2015 ve sonrasında uzlaşı, uluslararası empati ve barışa bırakması adına GAÜ Küresel Bilim ailesi olarak üzerimize düşen sosyal ve toplumsal sorumluluktan hareketle 2015’in ülkemiz Kıbrıs ve Dünya için Barış ve Sağlık yılı olmasını diliyorum” dedi.

Yükseköğretimde 29. yılı “Çevre ve Doğa Yılı” ilan etmelerinin ardından 30. yıl akademik yılı GAÜ Senatosu kararı ile  “Barış ve Sağlık” yılı olarak ilan etme kararı aldıklarını ifade eden Akpınar şöyle  devam etti:

“Kültür farklılıkları, stratejik çıkarlar ve benzer dinamiklerin doğurduğu çatışmalar ve diplomasinin yarattığı sorunları diplomatlar çözer gerçeğinden hareketle ülke ve dünya barışına katkı sağlayacak, barış elçisi olarak dünyanın her yerinde görev alacak geleceğin kanaat önderleri ve liderlerini yetiştirmek hedefi ile uluslararası diplomatlar, dünya liderleri ve kanaat önderlerinin dersler vereceği Diplomasi Okulumuz 2015 Barış ve Sağlık yılı içerisinde eğitime başlıyor.

Yıllardır barışın hakim olduğu fakat belirsizlik, istikrarsızlık ile düğüme dönen Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik ileri adımları getirmesi ve çözüm süreci adına ortaya konan iradenin daha da güçlenmesi umudu ile özelde ülkemiz Kıbrıs genelde yakın bölge ve dünyamıza 2015’in barış ve sağlık getirmesini dilerim.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.