1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “2015 KKTC TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI”
“2015 KKTC TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI”

“2015 KKTC TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI”

Yorgancıoğlu, “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı’nda” ortaya çıkacak sonuçları önemsediklerini,

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “ÇALIŞTAY SONUÇLARINI HAYATA GEÇİRMEK ADINA ELİMİZDEN GELENİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ AKÇA: “ALTYAPIYI VE TEKNOLOJİYİ İLGİLENDİREN İYİ HAZIRLANMIŞ PROJELERE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

ULAŞTIRMA BAKANI TAÇOY: “HALKIMIZI TRAFİKTE BİZİMLE İŞBİRLİĞİNE ÇAĞIRIYORUM”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı’nda” ortaya çıkacak sonuçları önemsediklerini belirterek, hükümet olarak çalıştayın sonuçlarını hayata geçirmek için gerek yasal, gerekse altyapı düzenlemeleri için ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını vurguladı.

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Türkiye Büyükelçiliği olarak KKTC’de trafik kazalarını engelleyecek ciddi verilere dayalı, kapsamlı projelere altyapı ve teknolojiye destek sağlayacaklarını ancak projelerde çok seçici olacaklarını belirtti. 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, devletin altyapı ve trafik eğitimlerini yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü, bu çerçevede 2015 yılını “Trafikte Farkındalık Yılı” ilan ettiklerini belirterek, halka, trafikte bilinçli, sorumlu olma ve devletle işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ise, trafikte herkesin sorumluluğu olduğuna işaret ederek, bu çerçevede trafikte herkesin üzerine düşen sorumluluğu ve bilinci taşıması gerektiğini, trafikte seyir halindeyken “alkol, dikkatsiz sürüş, sürat ve cep telefonu” konularında duyarlılık istedi. 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Trafik Komisyonu koordinatörlüğünde düzenlenen “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı” başladı.

Telsim sponsorluğunda “Bilinçli Sürücü, Güvenli Toplum” sloganıyla gerçekleştirilen çalıştayda, ülkede trafik sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretilmesi hedefleniyor.

2015 yılında trafikte farkındalık sağlamayı amaçlayan ve yarın tamamlanacak çalıştay, Golden Tulip Hotel’de yer alıyor.

Çalıştay nedeniyle otel önüne kurulan emniyet kemerini kullanma bilincine yönelik, emniyet kemeri simülatör araç da halkın kullanımına sunuldu.

YORGANCIOĞLU

Çalıştayın açılışına, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, milletvekilleri, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Türkiye Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, bürokratlar, polisler ve diğer yetkililer katıldı.

YORGANCIOĞLU: “KANAYAN YARA”

Çalıştayın açılışında konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkede trafiğin “kanayan bir yara” olduğunu belirterek, trafikte yaşanan sorunlara çözüm üretmek adına katkı ortaya koyan ve çalıştayı düzenleyen herkese teşekkür etti.

Yorgancıoğlu, çalıştayı önemsediklerini ve ortaya çıkacak sonuçları gerek yasal gerekse altyapı olsun hayata geçirmek için ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını belirterek, kazaların azalmasında büyük katkısı olan sabit kameralar yanında teknik takip bilgilendirme sisteminin de önemine vurgu yaptı.

Trafikte eğitim ve kültürün önemine değinen Yorgancıoğlu, çalıştayın sloganı “Bilinçli Sürücü, Güvenli Toplum”a “Bilinçli Toplum Güvenli Yaşamı” da eklemek istediğini belirtti ve trafikte sadece sürücünün değil, tüm toplumun bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Yorgancıoğlu, alkollü, sinirli, aceleci, endişeli ve benzeri sıkıntıları bulunan kişilere yanlarındakinin de araç kullanma izni vermemesi gerektiğini ifade ederek, çalıştayın başarılı olmasını temenni etti.

AKÇA: “KAZAYA NEDEN OLACAK BİRÇOK ETKEN VAR”

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC’de trafik konusunda diğer ülkelerden daha ileride bir sorun bulunduğunu, bunun günlük yaşam, basın ve trafikte de görüldüğünü ifade ederek, trafik kazalarına neden olacak birçok etken bulunduğunu işaret etti.

Akça, 3 yıl önce de trafikle ilgili bir adım atıldığını ancak trafikteki sorunların ve çözümünün fazlalığından ortaya bir eylem planı çıkarılamadığını ifade ederek, bu çalıştayda sonuca ulaşabilmek için çok somut örneklerin ortaya konulması gerektiğini kaydetti.

Akça, kendisinin yaklaşık 30 yıldır ehliyet sahibi olduğunu ve “trafik kazalarında yüze 90 sürücü kusuru vardır” sözünü anlayamadığını ifade ederek, trafikte ülkelerdeki trafik düzeni ve sürücü bilincinin önemine vurgu yaptı.

Çalıştayı çok önemsediklerini ifade eden Akça, çalıştay sonucunda bir “eylem planı” çıkmasını beklediklerini ifade ederek, Türkiye Büyükelçiliği olarak altyapı ve teknolojiyi içeren iyi projeleri destekleyeceklerini, trafik kazalarını önleyici, verilere dayalı projelerde seçici olacaklarını kaydetti.

Akça, “Türkiye Büyükelçiliği Yardım Heyeti olarak altyapıyı ve teknolojiyi ilgilendiren iyi hazırlanmış projelere destek vermeye hazırız. Ama projeler konusunda çok seçici olacağız, dolayısıyla çok somut verilere dayalı gerçekten de yapıldığında trafik sorununu bir nebze azaltacağına bizi, hepimizi ikna edecek fikirleri projeler bekliyoruz” dedi. Akça, çalıştayın hayırlı olmasını da temenni etti.
 
TAÇOY: “HER YIL 5-7 BİN YENİ ARAÇ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, KKTC’deki trafik düzeni, sorunları, trafik kazaları ve sıkıntılarla ilgili verilere ve rakamlara dayalı bir sunum yaparak, çalıştayın ülkedeki trafik sorunları ve trafik kazalarını engellemek adına ilk adım olduğunu ifade etti.

Taçoy, ulaşımın, hayatın en önemli alanlarından bir olduğuna dikkat çekerek, bu çerçevede ulaşımda herkesin üzerine düşen sorumluluğu taşıması gerektiğini vurguladı. Ülkede 300 bin nüfus olduğunun kabul edildiğini, 172 bin de kayıtlı araç bulunduğunu ifade eden Taçoy, bu araçlara her yıl 5 ile 7 bin arasında yeni araç eklendiğini anlattı.

Taçoy, trafikte dikkatsiz sürüş, alkol, cep telefonu, sürat gibi etkenlerin kazalara sebebiyet verdiğini ifade ederek, bu konularda sürücülere büyük görevler düştüğünü belirtti ve “Yolların kralı yoktur, kuralı vardır” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, yaya ve bisiklet kullanımını artıracak çalışmalar yürüttüklerini, toplu taşımacılığı geliştirmek için de her türlü girişimi yapacaklarını ifade ederek, trafik kazalarının azaltılması hedefiyle yol güvenliğini artırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Taçoy, trafikte eğitime de önem verileceğini, trafik eğitimi ve kültürünün sağlanacağını anlatarak, trafikte suçlu aramadıklarını, ancak ilk önce herkesin kendi sorumluluğunu alarak bu çabalara destek vermesini beklediklerini vurguladı.

Tüm trafik paydaşlarıyla çalıştayda sorunlara çözümler arayacaklarını, bu konuda basından da destek beklediklerini ifade eden Taçoy, hedefin; trafik sorunlarına çözümler üretmek olduğunu vurguladı. Devletin altyapının geliştirilmesi ve eğitimlerin artırılması için çalışmalarını sürdürdüğünü, ancak halkın işbirliğinin de önemli olduğunu ifade eden Taçoy, halka trafikte işbirliği çağrısı yaptı.

2015 yılını trafikte farkındalık yılı ilan eden Taçoy, çalıştayın başarılı olmasını temenni etti.

GÜRLER: “KAZA NEDENLERİNİN BAŞINDA DİKKATSİZLİK GELİYOR”

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ise, trafikte aksaklıkların giderilmesi ve halkta farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen çalıştaydan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm paydaşların çalıştayda birlikte çalışmasının, ülke trafiği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Gürler, bu birlikteliğin, trafikteki sorunları en alt seviyeye çekeceğine inandığını, bu konuda PGM’nin de üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini ifade ederek, trafik kazalarının en başında dikkatsiz sürüş, sürat, alkol, cep telefonu kullanımı gibi sorunların geldiğini, bu yüzden vatandaşların da üzerine düşeni yapması ve kurallara uyması gerektiğini kaydetti.

Toplu taşımacılık sisteminin yetersizliğinin de özellikle kazalara etken olduğu tespitinde bulunan Gürler, şehir içi trafiğinin toplu taşımacılıkla rahatlatılması durumunda kazaların azalacağına inanç belirtti, toplu taşımacılığın acilen hayata geçirilmesi gerekliliği üzerinde durdu.

Gürler, sabit radar sistemlerinin, trafik kazalarını özellikle bulunduğu bölgelerde azalttığını, ancak trafiğin yüzde yüz konsantrasyon gerektirdiğini ifade ederek, vatandaşlardan trafikte sorumluluk sahibi olmasını ve trafik kurallarına uymasını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.